Освітній тур університетами Польщі: весна 2023 - Univer PL

Освітній тур університетами Польщі: весна 2023

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
1 / 5

Наближається завершення шкільного навчального року і майбутні абітурієнти активно шукають та цікавляться  університетами, в яких хотіли б отримувати якісну освіту.

Українсько-Польський Центр Освіти UniverPL для вступників та їх батьків, що зацікавлені в отриманні європейської освіти, проводить ознайомчі зустрічі з представниками  польських ВНЗ — організовує освітні тури.

Так, в період з 2 по 6 квітня, відбувся освітній тур університетами у трьох польських містах — Любліні, Варшаві та Кракові.

Всі учасники туру зібралися в прекрасному місті Львів та разом  вирушили комфортабельним автобусом до Польщі.

Люблін

Першою зупинкою в освітньому турі було місто Люблін. Разом з координаторкою UniverPL у Любліні, Крістіною, учасники відвідали Старе місто, що компактно розташоване в центрі, пройшлися його вуличками, побачили Люблінській палац, центр міста з фонтаном, який у теплу пору року заворожує  світловими дійствами, але не цього разу, бо погода не нагадувала весняну — було трохи зимно. Емоції переповнювали, адже дізнаватися нове завжди цікаво.  

У Любліні  відвідали три ВНЗ, а також один зі студентських гуртожитків StudentDepotDuet, аби на власні очі  побачити умови навчання та проживання студентів, що вже навчаються  в університетах цього  невеликого, але привабливого міста.

Тож, під час зустрічі з представниками державних та приватних університетів, отримали корисну інформацію про напрамки навчання в:

  • Академія Прикладних Наук Вінцента Поля (Akademia Nauk Stosowanych Wincentego Pola)
  • Університет Марії Кюрі-Склодовської (Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej)
  • Люблінська Політехніка (Politechnika Lubelska)

У кожному з цих навчальних закладів учасники туру  мали нагоду побачити, безпосередньо, де знаходяться навчальні корпуси, пройтися територією кампусів та оцінити лекційні та практичні авдиторії, “приміряти” на собі, чи хотіли б навчатися в представлених університетах. Зокрема, побачили, як проходить заняття на напрямку Сестринської Справи в Академії Прикладних Наук Вінцента Поля, як оснащені приміщення для практичних занять. 

Також, всі, хто розглядав для себе можливість навчання в одному, з цих університетів, задавали уточнюючі питання представникам ВНЗ, дізнавалися корисну інформацію, якої бракувало до  моменту відвідин навчальних закладів. 

Варшава

Після вражень, отриманих у Любліні, група учасників освітнього туру UniverPL  дісталася столиці Польщі — Варшави

Програма туру включала візит до приватних ВНЗ:

  • Економічно-Гуманітарний Університет (Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna)
  • Університет Лазарського (Uczelnia Łazarskiego)
  • Польсько-Японська Академія Інформаційних технологій (Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych)

Учасникам туру, разом з головним координатором UniverPL Романом Чернецьким,  представники університетів презентували напрямки навчання та новинки, заплановані на новий навчальний рік, розповіли про програми обміну студентами, показали територію  та авдиторії, простори для відпочинку та навчання студентів.

Побачили, як  відбуваються лекції та проходять творчі заняття, наприклад з Графіки у Польсько-Японській Академії. А у Економічно-Гуманітарному Університеті дізналися, про нову сучасну будівлю закладу, до якої університет “переїхав” лише кілька років тому. 

Після презентацій від навчальних закладів, почули історію Варшави від Романа Чернецького та мали екскурсію Старувкою: прогулялися її вуличками, які були відбудовані за проєктами, що збереглися, після руйнувань під час Другої Світової війни.

Краків

Наступним містом в освітньому турі був Краків — одне з популярних серед студентів міст, адже  тут розташована велика кількість як державних, так і приватних університетів. До трьох таких і були заплановані візити учасників освітнього туру:

  • Академія ім. Моджевського (Akademia im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego)
  • Економічний Університет (Uniwersytet Ekonomiczny)
  • Ягеллонський Університет (Uniwersytet Jagielloński)

Групу учасників зустріла координаторка UniverPL у Кракові, Дарія,  яка також, допомагала  з перекладом українською мовою під час презентацій університетів. Представники навчальних закладів поділилися інформацією про навчання та життя студентів, відповідали на питання учасників туру. 

Учасники дізналися про особливості ВНЗ, приміром, Ягеллонський Університет є дослідницьким центром у різних галузях, у штаті якого працюють науковці, що займаються дослідженнями.

У Кракові, учасники освітнього туру відвідали ще один приватний гуртожиток для студентів Zeitraum, де побачили умови перебування мешканців, мали екскурсію приміщеннями загального користування, заглянули до кухні, зали для фітнесу, безпосередньо кімнат, де проживають студенти. Змогли відмітити для себе його “плюси”, в разі поселення тут у майбутньому.

Насолоджуючись сонячним днем, після відвідин університетів, група  мала цікаву екскурсію містом з професійним екскурсоводом, пані Іриною, яка розповіла про історію Кракова. Учасники побачили як вуличками Старого міста проїжджали  кінні карети, що нагадали історичні часи. Також, пройшлися набережною Вісли до  королівського замоку Вавель та відчули велич Ринкової Площі в центрі міста.

На завершення, майбутні студенти поділилися враженнями від подорожі, та  вже мають намір прийняти рішення щодо вибору університету, відвідавши та побачивши на власні очі той навчальний заклад, про який розмірковували. 

Дехто, під враженням від міста Варшави, відмітив для себе, що це саме те місто, де б хотілося провести студентські роки, адже мегаполіс має свої переваги. 

Після закінчення туру були й такі учасники, що змінили свою думку на користь іншого університету.

Тож, аби пересвідчитися, що саме  те місто чи університет, який плануєте обрати, підходить саме вам, варто вирушити в освітній тур.

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію