Огляд ВНЗ: Університет Лазарського - Univer PL

Огляд ВНЗ: Університет Лазарського

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Університет Лазарського (Uczelnia  Łazarskiego) — один з провідних приватних університетів у Польщі та один з найпопулярніших серед українських вступників, що приймають рішення отримати європейську вищу освіту.

У рейтингу Perspektywy серед приватних вищих навчальних закладів Польщі займає 4 місце.

В університеті навчаються понад 5000 студентів, серед яких половина — це іноземні студенти. 

 

Чим Університет Лазарського відрізняється від інших приватних ВНЗ:

  • якість освіти — викладають викладачі-практики, тому студенти отримують багато практичного досвіду;
  • можливість проходити програми подвійного диплому — завдяки навчальним програмам з Boston University i Coventry University, навчаючись на одному обраному напрямку навчання, є можливість отримати подвійний диплом;
  • підхід до студентів — індивідуальний, можна сказати сімейний,  що проявляється у супроводі студентів впродовж вступу та навчання.

Найпопулярніші напрямки:

  • менеджмент
  • міжнародні відносини
  • програми подвійного диплому

Польськомовні та англомовні напрямки навчання, що пропонуються в університеті, однаково популярні серед всіх вступників. Але іноземні студенти обирають частіше саме англомовні напрямки.

 

Програма Erasmus+

Erasmus+ — це європейська програма обміну студентами, це гарна можливість для студентів навчатися в іншому середовищі, подорожувати, знайомитися з новими людьми,  і все це робити не за власний кошт, а, отримуючи стипендію  програми.

Програма доступна  як для англомовних, так і для польськомовних напрямків. 

Але, за критеріями відбору,  важливо знати англійську на рівні В2, пройти співбесіду з представниками програми Erasmus+, щоб мати можливість поїхати на семестр, чи більше, на навчання до іншої країни, іншого університету, де є відповідник такого ж напрямку навчання, що студентом вивчається в Лазарському, для того, щоб можна було перезарахувати пройдені предмети, та, повернувшись після програми Erasmus+ продовжити навчання далі.

Також університет надає гранти, для витрат студента, що перебуває за програмою Erasmus+ в іншій країні.

Останнім часом, найпопулярнішою країною, в університети якої виїжджають студенти, є Іспанія. 

 

Вартість навчання

Вартість навчання залежить від вибору мови (польськомовні та англомовні програми) та від напрямку навчання. Є загальні програми, такі як менеджмент, міжнародні відносини, економіка, а є дуже специфічні: медицина, авіація.

Враховуючи, що заклад приватний, безкоштовного навчання тут не передбачено, але університет надає можливість отримати знижку за успіхи у навчанні. 

Для тих, хто вступає, університет надає 10 найкращим студентам знижку 50% вартості навчання. Щоб її отримати, потрібно:

  • мати високий середній бал;
  • рівень знання мови В2+;
  • проходження онлайн-співбесіди зі вступною комісією в якій присутні менеджер відділу, представник міжнародного відділу університету, викладач одного з факультетів.

 

Вступ

Вступна кампанія до університету проходить за стандартною схемою. 

Немає такого поняття, як вступні іспити на загальні програми. 

Для напрямків — авіація та медицина є ряд критеріїв:

  • достатній середній бал;
  • знання мови на рівні В2, як з англійської так і з польської.

Якщо  знання польської мови у абітурієнта на рівні В1+, то є можливість взяти додатковий курс польської мови під час навчання, щоб не  втрачати рік на вивчення лише мови.

З англійської мови такого варіанту (додаткового вивчення мови), на жаль, немає, адже англійська є складнішою у вивченні.

Для підтвердження рівня знання мови необхідно надати сертифікат:

Також, за відсутності сертифікату, в університеті є можливість  пройти онлайн-співбесіду на знання мови з представниками закладу. Така розмова проводиться на загальні теми та проводиться на етапі вступу до університету.

 

Подвійний диплом

Якщо вступник виявив бажання одночасно отримати дві спеціальності, в університеті Лазарського є можливість вступати на декілька факультетів одночасно. В такому випадку, до вартості навчання другого обраного напрямку (дешевшого за перший) застосовується знижка 50%. 

Але варто зауважити, що процес навчання, в такому випадку, буде відбуватися інтенсивно, і, лише, на відповідальності студента лежить,   чи зможе все встигати — виконувати завдання, здавати іспити. Навчання у вищому навчальному закладі, насамперед, відрізняється від школи і  багато часу приділяється самостійному навчанню. Також, завжди є можливість звернутися за допомогою до викладача.

 

Студентське життя

Крім навчання, у студентів походить активне студентське життя. Більшість заходів, що відбуваються в університеті проводиться саме студентами, саме вони є ініціаторами  талант шоу, днів різних країн світу, де студенти показують  культурні особливості кожної країни, адже тут навчаються студенти 55 різних національностей. Мета таких заходів — заклик до знайомства, спілкування не лише з одногрупниками, а й з студентами інших факультетів.

Студентським самоврядуванням організовуються  події та заходи для допомоги та адаптації студентам в тих питаннях, що не стосуються академічного життя, зокрема, у питаннях, що виникають під час життя у  Польщі, особливо, у першокурсників.

Також організовують самостійно багато розважальних заходів, приміром, Ніч кіно, екскурсії Варшавою, виїзди в інші міста. Університет зі свого боку відкритий для пропозицій від студентів. Тож, варто не засиджуватися в гуртожитках, та брати участь в активному студентському житті.

В університеті проводяться й різні наукові заходи, що організовуються викладачами або студентською спілкою — конференції різноманітної тематики.

 

Проживання

Університет не має свого власного гуртожитку, але співпрацює як з державним гуртожитком, так і з приватним. Приватні гуртожитки знаходяться недалеко від університету, державний  — трохи далі, але є зручна комунікація містом, завдяки розвиненій системі громадського транспорту у Варшаві. Більшість обирає саме проживання в гуртожитках, але також, й винаймає окрему квартиру.

 

Українсько-Польський Центр Освіти UniverPL офіційно співпрацює з Університетом Лазарського та допомагає українським абітурієнтам  отримувати європейську освіту.

Більше про напрямки навчання в Університеті Лазарського, а також отримати додаткову інформацію можна у контакт-центрі, залишивши заявку чи сконтактувавшись зручним для вас способом.

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію