Навчатись за кордоном дорого? - Univer PL

Навчатись за кордоном дорого?

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
8 / 3.5

Навчання за кордоном – це мрія багатьох абітурієнтів. Однак, часто ця мрія руйнується саме через думку, що навчання в Європі коштує заобрійних сум. 

Але чи так це насправді? Давайте з’ясуємо. 

Звичайно, вартість навчання за кордоном може коливатись в залежності від напрямку навчання та мови навчання. Наприклад, у Західній Європі чи США, вона може досягати кількох десятків тисяч доларів на рік. Однак, є країни, де навчатись не дорого.

Одним із таких варіантів є Польща. Вартість навчання в польських університетах для іноземців, як правило, становить від 1000 євро на рік. Це навіть дешевше, ніж у деяких українських університетах.

Порівняємо? 

Наприклад, вартість навчання за рік на спеціальності “Міжнародні відносини” в Києво-Могилянській Академії становить 85 000 гривень, що за курсом НБУ становить 2060 євро. У той же час, вартість навчання на аналогічній спеціальності в Державному Університеті ім. імені Марії Кюрі-Склодовської (м.Люблін) становить 1450 євро. Неочікувано? 

Звісно, все залежить від напрямку навчання, але перевагою навчання саме у Польщі стане отримання європейського диплому.

Чи можливо навчатися безкоштовно? – Так.  

Всі іноземні студенти можуть претендувати на безкоштовне навчання, якщо мають сертифікат Державної комісії, що підтверджує знання польської мови на рівні С1 (якщо систематично і наполегливо займатися, протягом певного періоду часу, то це реально), якщо маєте карту поляка чи сталого побиту, громадянство ЄС.

Навчальні заклади, де можливе безкоштовне навчання в Польщі за знанням польської мови на рівні C1:

Якщо ви хочете дізнатися більше інформації про польські університети, їх спеціальності та можливість безкоштовного навчання, заповніть, будь ласка, анкету абітурієнта. Команда UniverPL зв’яжеться з вами та проконсультує. 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію