Навчання на напрямку “Астрономія” в Польщі - Univer PL

Навчання на напрямку “Астрономія” в Польщі

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Люди часто замислюються про таємниці космосу. А як там? Чи страшно? 

Зірки, планети, галактики – вони ваблять нас своєю загадковістю, закликаючи досліджувати їхні таємниці та невідомість Всесвіту.

Для українців космос не лише об’єкт досліджень, але й привід для гордості. Наприклад, відомий космонавт Леонід Каденюк згадував: “Я був першим, хто полетів у космос із українським прапором і виконав завдання українського уряду. 1997 року вперше український гімн пролунав у відкритому космосі”. 

Тому, якщо ти також хочеш стати частиною цієї захоплюючої історії, розпочни з навчання на напрямку “Астрономія”.

Який університет пропонує напрямок “Астрономія”? 

Ягеллонський Університет має факультет фізики, астрономії та прикладної інформатики.  

Це найстаріший державний ВНЗ на теренах Європи та один із найбільших і найпрестижніших у Польщі. Має потужний освітній та науковий ресурс, а також розвинену матеріально-технічну базу. 

Яких скілів студент набуває під час навчання? 

  • володіє знаннями сучасної астрономії та фізики, заснованими на ґрунтовних основах математичних і природничих наук;
  • розуміє та може описувати природні явища;
  • вміє збирати, обробляти та передавати інформацію.

Чи складно навчатися на цьому напрямку? 

Студент UniverPL Артем Чубов не так давно ділився своїм досвідом (можна подивитися тут). Тому студенти, які обирають цей напрямок, повинні бути готовими до інтенсивного вивчення математики та фізики. 

За словами Артема, алгебра і геометрія, які викладалися у нього на першому семестрі, є найскладнішими предметами в цілому у Польщі. 

Розв’язування рівнянь, аналіз фізичних законів та використання комп’ютерних програм – лише кілька з навичок, які стануть вашими помічниками у світі астрономії.

Шлях до зірок ніколи не був простим. Це дійсно складна наука, яка не кожному під силу. Вона вимагає великої витримки та наполегливості.

Не лякайтеся, якщо щось буде незрозуміло! Це абсолютно нормально, якщо під час навчання виникатимуть труднощі.

Викладачі завжди готові допомогти та пояснити складні моменти. Не бійтеся ставити запитання та активно брати участь у навчальному процесі. Адже саме завдяки допитливості та прагненню до знань відкриваються справжні наукові досягнення.

Можливості працевлаштування після закінчення навчання:

  • Обсерваторії та планетарії – це місця, де випускники можуть досліджувати небесні тіла та проводити навчальні програми для громадськості. Вони можуть працювати як дослідниками, кураторами виставок або педагогами, демонструючи чудеса космосу.
  • Випускники можуть займатися дослідженням астрофізичних явищ або працювати в метеорологічних установах, досліджуючи погоду і клімат.
  • З розвитком технологій у сфері космосу важливою стає робота з супутниковими спостереженнями. Тому після завершення навчання можна долучитися до команд, які здійснюють спостереження космічних об’єктів.
  • Сучасна астрономія включає велику кількість міжнародних досліджень. Будуючи свою кар’єру, можна приєднатися до наукових колективів, що співпрацюють у міжнародних наукових проектах та внести свій внесок у розвиток науки.
  • Після отримання додаткової педагогічної кваліфікації, випускники можуть викладати астрономію і допомогти молодому поколінню розкрити таємниці космосу чи заохотити їх до вивчення науки.

Аби дізнатися більше про вступ до Польщі на дану спеціальність, заповніть анкету на сайті або зателефонуйте нам для консультації. Ми з радістю відповімо на всі ваші запитання. 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію