Найкращі напрямки для подорожей потягом з Польщі - Univer PL

Найкращі напрямки для подорожей потягом з Польщі

Життя в Польщі
Проголосуйте!
3 / 4

Подорожувати з Польщі потягом – це чудовий спосіб відкрити для себе Європу. Зручно, екологічно та дуже вигідно. 

Польща має гарне географічне розташування у центрі Європи та оточує  себе  чудовими країнами-сусідами, такими як Німеччина, Австрія, Угорщина, Словаччина, Литва та Чехія. Це відкриває безліч можливостей для мандрівників, щоб відвідати різні місця, пізнати різноманіття культур та архітектури.

Тим паче, наближається сезон свят і буде багато вихідних днів. Саме час купити щасливий квиток і відправитися у подорож.

Куди ж поїхати на вихідних з Польщі?

1. Берлін, Німеччина

З Варшави до Берліна потяги курсують регулярно, пропонуючи швидкісні варіанти, які доставлять вас до столиці Німеччини, приблизно, за 5 годин. Берлін — місто з багатим історичним минулим, сучасним мистецтвом та живою культурою. Не пропустіть Бранденбурзькі ворота, Рейхстаг і Берлінську стіну.

2. Відень, Австрія

Імперський Відень з його архітектурними шедеврами, такими як Шенбруннський палац та собор Святого Стефана, є прекрасним вибором для подорожі. Поїздка з Кракова може тривати близько 8 годин, але кожна хвилина варта того.

3. Прага, Чехія

Старовинне місто з багатою історією. Вона вабить туристів своїми вузькими вуличками та історичними пам’ятками. Потяги з Варшави до Праги прямують щодня, і подорож займає близько 7 годин. Знайдіть час, щоб відвідати Празький град, Вацлавську площу та старовинний Карлов мост.

4. Будапешт, Угорщина

Перетинаючи мальовничі пейзажі, потяг доставить вас з Польщі до Будапешта за 7 годин. Особливої уваги варті термальні басейни. Відвідайте Будайський палац  та отримайте задоволення від панорами міста з Геллертської гори.

Поради для мандрівників:

  1. Забронюйте квитки заздалегідь.  Оскільки часто квитки на потяг можуть бути значно дешевшими, якщо купити їх завчасно. Також, це допоможе гарантувати місце, особливо в пік туристичного сезону.
  2. Візьміть з собою перекуси та воду. У деяких потягах є вагон-ресторан, але ціни там можуть бути вищими, ніж зазвичай. Тому краще мати з собою перекус.
  3. Не забудьте про зарядний пристрій для свого мобільного телефону чи ноутбука. 
  4. Як варіант, можна взяти книги чи планшет для перегляду фільмів, особливо якщо попереду довга дорога.

Знижки для студентів: 

У Польщі студенти можуть скористатися гарною знижкою на проїзд, яка становить 51%. Вона діє для студентів денної форми навчання віком до 26 років.

Проте, на жаль, ця знижка діє лише для внутрішніх подорожей в межах Польщі. Якщо студент планує поїздку до іншої країни, стандартна знижка вже не буде застосовуватися. 

Не зволікайте! Збирайте валізи, купуйте квитки та готуйтеся до пригод, які збагатять ваш досвід і залишать яскраві спогади на все життя!

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію