Мрієш про європейську освіту? Вступай до Польщі! - Univer PL

Мрієш про європейську освіту? Вступай до Польщі!

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
1 / 5

Якщо мрієш про вищу освіту високого рівня, варто розглянути можливість навчання в європейському університеті. Звісно, що в Європі є багато ВНЗ вартих уваги. Першочергово вибір залежить від напрямку навчання, яким цікавишся, який з вишів має відповідну пропозицію. 

Чому варто обрати навчання в Польщі?

Тож, якщо вже визначився з майбутньою професією, наступним кроком буде пошук університету. Наведемо кілька аргументів, чому варто зосередити свою увагу на виборі польського ВНЗ:

  • У польських університетах, як державних, так і приватних, навчання високої якості. А європейський диплом “відкриває  двері” до ринку праці багатьох країн світу, адже визнається в країнах Європи та дає перспективи розвитку успішної кар’єри. Це можливе завдяки Болонській системі освіти, що діє у Польщі. До Болонського процесу країна приєдналася у 1999 році та розпочала впровадження болонських норм і стандартів освіти. Державні виші мають свою давнішу історію, а приватні – почали створюватися  вже в роки євроінтеграції Польщі, коли країна стала членом Європейського Союзу та разом з економічним розвитком, розвивалися й інші сфери: культурна, освітня…
  • Навчання відбувається польською або англійською мовою, в залежності від пропозицій конкретного ВНЗ. Враховуючи цей факт, на момент вступу абітурієнт має володіти мовою на рівні не нижчому, ніж В2. 

Перевагою польськомовного навчання є те, що напрямків навчання державною мовою в Польщі більше, ніж англійською, тож,  кожен може знайти для себе саме те, що шукає.

Англомовне навчання дає  можливість після закінчення університету володіти мовою на високому рівні, що дозволяє  отримати роботу в будь-якій частині світу.

  • Система освіти Польщі має певні відмінності в порівнянні з українською. Ступінь бакалавра здобувають, навчаючись 3 роки, замість 4-х, як це відбувається в українських вишах. Таким чином, студенти  заощаджують цілий рік і раніше можуть розпочати працювати за спеціальністю, або далі продовжити навчання на магістратурі (2 роки).
  • Враховуючи, що навчання для іноземців, у більшості випадків, платне, одним з важливих факторів у виборі ВНЗ  є вартість навчання. Польські університети привабливі для українців ще й тим, що вартість навчання конкурентна в порівнянні з іншими країнами Європи. Вартість одного й того ж напрямку навчання може відрізнятися у різних  містах, ба більше, у різних ВНЗ. Але є можливість підібрати саме такий заклад,  вартість навчання в якому буде “привабливіша”. Також, враховуючи воєнні події на території України від 2022 року, деякі університети пропонують  системи знижок для українських абітурієнтів.
  • Безкоштовне навчання в Польщі теж можливе, але за певних умов. Таку можливість надають державні ВНЗ. Вступник повинен мати  Карту Поляка, яка свідчить про приналежність вступника до польського народу. Або ж мати сертифікат, що засвідчує знання польської мови на рівні С1, який виданий Державною Сертифікаційною Комісією.
  • В багатьох університетах студенти мають можливість брати участь в міжнародній освітній програмі з обміну студентами Erasmus+. Це програма ЄС для підтримки освіти, навчання, молоді та спорту  в Європі. У студентів є перспектива навчатися в багатьох європейських університетах, отримуючи при цьому стипендію, яка може покривати витрати за навчання  та проживання в іншій країні під час дії програми. Це, також, можливість вдосконалити мовні навички, зануритися в нову культуру. Як показує практика, участь у програмі позитивно впливає на подальші перспективи працевлаштування – міжнародні компанії високо оцінюють такий освітній  досвід студента.
  • Матеріальна база польських університетів відповідає європейським нормам, що дозволяє організовувати навчальний процес із застосуванням знань на практиці для кращого  засвоєння матеріалу. 
  • Упродовж навчання студенти проходять стажування, під час  якого є можливість отримати практичні навички в обраній сфері. У ВНЗ є відповідний відділ – бюро кар’єр, який допомагає студентам у пошуку компанії для проходження практики. За бажанням, студент самостійно може знайти місце для стажування, користуючись відповідними інтернет-ресурсами, приміром, як students.pl. Деякі фірми навіть пропонують  практикантам оплачуваний стаж. 

Польські фірми, в свою чергу, охоче співпрацюють з університетами та приймають на роботу молодь, позаяк, у Польщі діє норма, що звільняє від оподаткування заробітної плати осіб до 26 років,  що вигідно для польських компаній.

Якщо виникли додаткові питання, звертайся за безкоштовною консультацією до Українсько-Польського Центру Освіти “UniverPL” та разом вступай до Польщі – отримуй якісну європейську освіту. Адже компанія “UniverPL” офіційно співпрацює з понад 30 університетами Польщі та більш, ніж 12 років допомагає українським абітурієнтам вступати до польських університетів.

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію