Морська Політехніка в Щецині - Univer PL

Морська Політехніка в Щецині

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Нещодавно каманда UniverPL завітала у Морську Політехніку в Щецині. Ми мали змогу  поспілкуватися із представником навчального закладу, а також дізнатися багато цікавого від студентів. 

Магдалена Маркєвіч – старший спеціаліст відділу у справах іноземців та міжнародних обмінів. Вона відповіла на найпопулярніші ваші запитання та поділилася важливими моментами при вступі, про які варто знати.

Чи береться до уваги середній бал атестату абітурієнта?

“Цьогоріч я спостерігаю великий попит на логістику та інформатику. І на цих напрямках залишаться найкращі студенти, з високим середнім балом. На всі інші напрямки прохідний бал атестату – 8”.

Які вимоги до знання мови?

“Якщо йде мова про вступ на польськомовні напрямки, то звичайно вимагаємо сертифікат знання польської мови. Це має бути сертифікат виданий державною комісією з сертифікації володіння польською мовою як іноземною. Тобто, офіційний державний польський сертифікат, який засвідчує, що рівень знання мови B2”.

Чи потрібно здавати НМТ для вступу?

“Як ЗНО, так і НМТ ми розглядаємо під час перегляду оцінок абітурієнтів, тому на високі бали НМТ буде звертатись увага при перерахунку оцінок кожного абітурієнта. На ті напрямки, куди складніше вступити (інформатика і логістика),  важливо мати якнайвищий коефіцієнт, щоб збільшити свої шанси на вступ.”

Чи треба здавати вступні іспити у Морській Політехніці?

“В нашому навчальному закладі немає вступних екзаменів. За винятком екзамену з польської мови для тих, хто не має сертифікату знання польської мови. Скласти такий екзамен можна по приїзду перед початком навчання”.

Як щодо стипендій?

“Стипендії, які є доступні для іноземців, згідно з правами діючими в Польщі, це наукові стипендії. На них кожен може розраховувати, якщо має гарні оцінки. Деякі групи іноземців, тобто люди які мають карту поляка, або які знаходяться під тимчасовим захистом польського уряду мають право на соціальну стипендію. 

Маємо стипендії за досягнення у спорті, мистецтві, а також, від минулого року було дуже багато спеціальних виплат українцям, спонсоровані різними компаніями і товариствами.”

Є стереотип, що у Морській Політехніці навчаються одні хлопці…

“Маємо дуже багато дівчат. Особливо на сухопутних напрямках – логістика, інформатика, транспорт і управління. До речі, на морських напрямках також маємо достатню кількість дівчат. Можливо тільки за винятком на напрямку “механіка та машинобудування”.

На нашому YouTube каналі є повне відео про Морську Політехніку, а також студенти, які вступали за допомогою UniverPL поділилися досвідом та враженнями від навчання у цьому навчальному закладі. 

Тож бігом дивитися! Гарного перегляду))) 

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію