Фільми про студентське життя та освіту за кордоном - Univer PL

Фільми про студентське життя та освіту за кордоном

Інші теми
Проголосуйте!
0 / 0

Очікування нового етапу в житті може супроводжуватися як позитивними емоціями, так і хвилюючими. Проте спішимо вас запевнити – це абсолютно нормально. Хвилювання – природний процес в очікуванні змін.

 

Ми пропонуємо відволіктися від очікування та подивитися фільми, у яких демонструють студентське життя та навчання в університеті.

Соціальна мережа (фільм, 2010)

Актуальна біографічна драма про Марка Цукерберга. В центрі сюжету – американська історія успіху в сучасному варіанті, заснована на реальних подіях 2004 року, коли група студентів запустила сайт FaceBook, який викликав в Інтернеті ланцюгову реакцію відвідувань. 

 

Генератором великого бізнесу, який починався як жарт, був 19-річний студент Марк Цукерберг, який невдовзі став самим молодим мільярдером в світі. Насправді ж, Марк просто посварився зі своєю дівчиною, заліз на університетський сайт, написав в ньому, як на паркані: «Еріка Олбрайт – ….» – і запропонував усім бажаючим вибрати найкрутішу з числа студенток шляхом голосування. Всі зреагували зі страшною силою – число візитів на сторінку за лічені дні досягло десятків тисяч. Гарвардська мережа впала, Марку погрожують відрахуванням, а він в цей момент вигадує як кардинально збільшити можливості, що надаються користувачам Мережі…

 

Після здійснення проєкту, неймовірний успіх проекту спонукав друзів Марка заявити про свої права на перспективну мережу. Чи залишиться на судовому розгляді місце для дружби?

Ідеальний голос (фільм, 2012)

Мелодраматична комедія про змагання талановитих команд зі співу. За сюжетом, в університеті Барден запекло змагаються дві групи студентів, які виконують. Одна група складається з юнаків, друга – з дівчат. У обох команд мрія – виграти фінал Національного конкурсу. Головна героїня – першокурсниця Бека, яка мріє стати музикантом, але з примусу батька вимушена здобувати вищу освіту. Дівчина погоджується увійти до однієї з команд, а в перервах між репетиціями дізнається про проблеми учасниць творчого колективу…

Щоденник студенток з обміну (фільм, 2021)

Назва серіалу, що вийшов на Netflix, говорить сама за себе. Це історія про подруг Барбарі та Талії, які вирушають навчатися з обміну до США. Відразу після приїзду вони стикаються з труднощами та культурним шоком. Барбарі, що звикла до комфорту та особистого простору, доводиться жити у чужій сім’ї, а її волелюбна подруга Талія живе у будинку вкрай патріотичної та консервативної пари. Але незважаючи на всі труднощі, подруги знаходять кохання, зміцнюють свою дружбу і проживають разом дуже багато приголомшливих моментів, а головне: знайомляться із культурою країни, в яку приїхали на навчання.

Білявка в законі (фільм, 2001)

«Блондинка в законі» — гарний приклад того, що персональні навички юриста часто не менш важливі ніж його компетенція у праві. 

 

У Ел Вудс веселе студентське життя, диплом бакалавра торгівлі та моди. Але одна серйозна проблема: коханий хлопець замість того, щоб зробити пропозицію одружитися, вирішує розірвати стосунки, вступати на юридичний в Гарвард та знайти дівчину з більш інтелігентної сім’ї. 

 

Печалі Ел немає меж, але дівчина вирішує діяти: теж вчитися праву і боротися за колишнього. «Нащо тобі юридичний? Це місце для серйозних людей», — відмовляє її батько. Але рішення прийняте та Ел вступає до університету! 

 

В її історії багато труднощів: нова для героїні сфера, старі звички та нетипове середовище спілкування. Але героїня не зупиняється на своєму шляху до знань і доводить: бажання досягти свою ціль – обов’язково здійснюється.

Емілі в Парижі (серіал, 2020)

Американка Емілі вирушає працювати до Парижа. Їй доведеться познайомитися з місцевою культурою, адаптувати свій американський стиль до французьких традицій і навчитися жити в чужому місті.

 

Я закохана в Париж, але здається Париж не любить мене“. Це серіал про відмінність культур, адаптацію та пошук свого місця. Незважаючи на те, що сюжет зовсім не про навчання за кордоном, Емілі проходить через ті ж проблеми, що й студенти іноземних вишів.

Гаррі Поттер та філософський камінь (фільм, 2001)

Легендарна франшиза про хлопчика-чарівника, яка пройшла шлях від світлої казки до впевненого дорослого кіно. Але до чого тут навчання за кордоном? Якщо розібратися, Гаррі проходить такий самий шлях, як студенти іноземних вишів. Він отримує лист із запрошенням, збирає речі та вирушає у нову для себе «країну» зі своїми законами, правилами та культурою.

 

Серед нас точно є ті, хто знає цей фільм напам’ять, і ті, хто ще жодного разу не дивися його. Тому познайомитися з цим фільмом (або ж передивитися вкотре) під кутом навчання за кордоном буде досить цікаво 🙂

 

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію