Цікаві події у грудні, які варто відвідати студентам - Univer PL

Цікаві події у грудні, які варто відвідати студентам

Життя в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Грудень у Польщі багатий на події. Останній місяць року – це початок зими, це той час, коли відбуваються свята, на які очікуєш весь рік. Передноворічний настрій відчувається повсюди: площі та вулиці прикрашені світловою ілюмінацією, в магазинах можна блукати годинами, роздивляючись різдвяні оздоби та різні цікавинки, заряджатися позитивним святковим настроєм.

Ідеї для прогулянок

У великих містах на площах організовані різдвяні ярмарки, де відвідувачам пропонуються унікальні вироби ручної роботи, авторські аксесуари, ювелірні прикраси, соєві свічки, святкові оздоби для дому. Проходячи поміж рядів, відчувається запах шоколаду, прянощів, глінтвейну, традиційних страв. 

Польські міста запрошують відчути атмосферу Різдва на ярмарках: у Варшавському Барбакані; у Гданську на вуличках історичного центру; на ринковій площі Вроцлава, де найбільш впізнаваним елементом декору тут є великий різдвяний вітряк;  в Катовіцах на площі Ринок; у Познані на площі Wolności та площі Старий Ринок; у Кракові у чарівних декораціях площі Ринок.

А на Замковій площі у столиці Польщі, за участю мера Варшави Рафала Тшасковського, вже з третього грудня урочисто відкрито ялинку. В Краківському Передмісті дійсно можна відчути різдвяну атмосферу, провести час, прогулюючись вуличками Старого міста. 

Світлові парки

Світлові парки та вулиці із різдвяною ілюмінацією – ще одна ідея для прогулянок та отримання приємних вражень. Це виставки просто неба, на яких тисячі різнокольорових ліхтариків  вишикувалися у різних формах. У Варшаві такі локації працюють у Старому місті та Королівському тракті; на території Ogród Botaniczny Варшавського Університету; на майданчику поряд з Wola Park; біля палацу Віланув Królewski Ogród Światła; у парку “Білосніжка” у Ботанічному саду Польської академії наук у Повсіні. У Вроцлаві, Познані, Любліні, Бидгощі охочі можуть відвідати парк ілюмінацій у Lumina Park – Tajemnicze Ogrody. 

Години роботи та вартість квитків можна довідатися на офіційних сторінках відповідних парків.

Ковзанки

Як ще можна відпочити від навчання та провести весело час з друзями? Звісно,  що взимку всі поспішають на ковзанки. В Польщі вони теж є зимомовою традицією. З грудня у великих містах вони облаштовані просто неба. Часто, навіть з безкоштовним входом для всіх охочих, та необхідно заплатити за оренду ковзанів. Серед локацій, найпопулярнішими є ковзанка на Rynku Starego Miasta у Варшаві, поряд з палацом Kultury i Nauki (Варшава), в парку Bródnowskim (Варшава), Praska Ślizgawka на площі Konesera (Варшава), на площі Europejskiej поряд Варшавського шпиля, поряд з варшавською міською адміністрацією Urząd Dzielnicy Wola; у Кракові Park Jordana, ковзанка поряд Nowohuckie Centrum Kultury (Краків),  біля Galerii Krakowskiej (Краків); у Катовіцах каток на Rynku і в Murckach. Окрім відкритих майданчиків, ковзанки працюють в спортивних комплексах.

 

Інші події

А також, у багатьох передріздвяний місяць асоціюється з червоною вантажівкою відомого бренду напою Coca Cola, наспівуючи пісеньку з реклами “Свято наближається, свято наближається…”. І, цікаво, в Польщі знаменита вантажівка робить турне містами країни. Загалом вона відвідає 10 міст. Цього року її маршрут виглядає так:

  • 1 грудня – Плоцьк
  • 2 грудня – Бидгощ
  • 3 грудня – Гданськ
  • 9 грудня – Рибник
  • 10 грудня – Краків
  • 11 грудня – Кельце
  • 16 грудня – Лодзь
  • 17 грудня – Познань
  • 18 грудня – Острув-Велькопольський

Останнє місто буде сюрпризом. На офіційних сторінках в соціальних мережах  бренду, можна знайти точний час та  місце, де чекати на вантажівку серед перелічених міст. Це чудова локація для відпочинку у веселій компанії.

Окрім різдвяних подій, у грудні можна відвідати майданчики для вболівальників чемпіонату світу з футболу, що цього року проходить у Катарі і триватиме до 18 грудня. Хоч Україна не бере участь цього разу у чемпіонаті, та можна вболівати за команду польської збірної. У Варшаві зону для шанувальників футболу організовано в Strefa Kibica Sports Bar на Національному стадіоні, в торговому центрі Westfield Arkadia, в Hulakula Rozrywkowe Centrum Miasta в районі Praga Północ. Майданчики облаштовані великими екранами, на яких транслюватимуть усі матчі Мундіалю, а також, усі охочі можуть скористатися гастрономічною пропозицією закладів.

А відчути частинку України в Польщі можна, відвідавши пекарню “Lviv Croissants”, яка розпочала приймати відвідувачів з 1 грудня у столиці Польщі за адресою Nowy Świat, 37. Асортимент закладу пропонується такий, як і “вдома”. 

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію