22 квітня — Міжнародний День Землі - Univer PL

22 квітня — Міжнародний День Землі

Інші теми
Проголосуйте!
1 / 5

Ще у 1970 році екологічні активісти із США ініціювали відзначати День Землі, щоб привернути увагу до прогресуючого негативного впливу людства на стан планети. Глобального масштабу День Землі набув з 1990 року в більшості країн планети. Святкування Дня Землі відбувається з метою формування свідомості у суспільства у сфері охорони навколишнього середовища, а також для здійснення конкретних дій, направлених для його покращення. у 2000-х роках почали підніматися питання, пов’язані зі зміною клімату, використання відновлюваних  джерел енергії, зменшення та заборону використання пластику, знищення лісів, збереження ряду видів тварин та птахів.

У 2020 році National Geagrafic підготував дослідження та інтерактивну карту клімату планети на 2070 рік . Карта показує, як можуть змінитися погодні умови в наших містах через 50 років, якщо викиди парникових газів продовжать збільшуватися. На карті є можливість відшукати місто, яке цікавить, та візуально побачити зміни у майбутньому.

У Польщі протягом року проводяться виставки, ярмарки, конференції та інші заходи, дотичні темі екології, метою яких є обговорення та вирішення екопитань, до яких можуть долучитися різні бізнеси краю, а також, обмінюватися ідеями та налагоджувати співпрацю для захисту навколишнього середовища.

В кожному місті чи містечку планети влаштовують заходи до Дня Землі. Це і інформаційно-освітні лекції чи масштабні тематичні конференції, і практичні дії направлені на збереження лісів, тварин та клімату загалом. Щороку в Польщі висаджують дерева, волонтери збираються для прибирання територій та очищення річок та ін. 

Долучитися до подібних акцій може будь-хто, приміром, на сайті організації Clean Up the World, яка діє у багатьох країнах. Або ж приєднатися до міжнародного фонду WWF, який, також, діє і в Польщі та займається питаннями збереження природи та зникаючих видів.

Для комфортного майбутнього, радимо дбати про навколишнє середовище кожного дня!

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію