Топ-8 причин чому обирають навчання в Польщі? - Univer PL

Топ-8 причин чому обирають навчання в Польщі?

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Перед вибором країни для навчання потрібно ретельно зважити всі “за” та “проти”. Сьогодні ми поділимося, чому все ж таки варто обрати Польщу як країну для своїх студентських років та які переваги вона має перед іншими європейськими країнами.

1. Європейський диплом

Одна з головних причин, чому багато студентів обирають Польщу для навчання – це можливість отримати європейський диплом. Такі дипломи визнаються по всій Європі та за її межами , що значно полегшить пошук роботи у майбутньому. 

2. Легкий вступ

Процедура вступу до польських університетів не є складною. Багато ВНЗ не вимагають результатів НМТ/ЗНО, а вступна комісія бере до уваги атестат та проводить співбесіди (але не завжди).

Крім того, багато польських вузів пропонують підготовчі курси, що допомагають адаптуватися до навчання у новій країні.

3. Доступні ціни на навчання та життя

Якщо порівнювати з іншими західноєвропейськими країнами, то Польща є вигідним варіантом. Річна плата за навчання стартує від 800 євро.

Також вартість проживання, харчування, транспортних послуг і навіть розваг у Польщі є досить доступною.

4. Близьке розташування 

Зручне розташування Польщі до України є великим плюсом. Наприклад, з Івано-Франківська до Любліна можна доїхати, приблизно, за 10 годин автобусом або потягом. Тому, студенти зможуть часто відвідувати своїх рідних або навпаки. 

5. Можливість подорожувати

Продовжуючи тему зручного розташування, витікає факт, що подорожувати з Польщі по Європі дуже легко та комфортно. Студентам можна чудово провести вихідні десь у Німеччині, Чехії чи Австрії не за всі гроші світу.

6. Проблема з мовним бар’єром зведена до мінімуму

Адже, як всім відомо, мови місцями дуже схожі. Звичайно мовний бар’єр, це штука індивідуальна, але українським студентам буде набагато легше ніж іншим іноземним вступникам. І це факт.

7. Програма обміну студентами

Польща активно бере участь у різних програмах обміну студентами, таких як Erasmus+. Це дуже крута можливість навчатися семестр або рік десь у Франції чи Італії, отримуючи безцінний досвід. А також Erasmus+ це про нові знайомства, яких так не вистачає у повсякденному житті.

8. Безпека

У сьогоднішніх умовах Польща пропонує стабільне та безпечне середовище для навчання.  Для багатьох батьків це є вирішальним фактором при виборі місця навчання для своїх дітей.

Аби дізнатися більше про вступ до Польщі, заповніть анкету на сайті або зателефонуйте нам для консультації. Ми з радістю відповімо на всі ваші запитання.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію