Стипендії в університетах Польщі - Univer PL

Стипендії в університетах Польщі

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
1 / 5

Отримання стипендії –  це не тільки фінансова підтримка для студента, але й чудова мотивація для подальших наукових і культурних досягнень.

Польські ВНЗ пропонують широкий спектр стипендіальних програм, які можуть отримувати іноземні студенти. Зазвичай, усю інформацію про стипендії, які пропонує Ваш навчальний заклад, можна знайти на їхньому сайті. Перед тим, як подавати заявку на таку фінансову підтримку, варто уважно прочитати умови, за яких Ви точно підходите на вибрану стипендію, а також дізнатися про перелік документів, які будуть необхідні при подачі.

Давайте розглянемо найпоширеніші види стипендій:

 

Соціальна стипендія (Stypendium socjalne)

Надається студентам із малозабезпечених родин. При подачі заявки потрібно надати документи про місячний дохід родини. З 1 жовтня 2024 року цей дохід не повинен перевищувати 1570,50 злотих нетто на одну особу.

Також для подачі заявки знадобляться такі документи, як довідка про склад родини та інші документи, що підтверджують соціальний статус родини (наприклад, посвідчення про інвалідність, документи про наявність інших пільг).

 

Ректорська стипендія (Stypendium rektorskie)

Ця стипендія призначена для молоді, яка бере активну участь у житті університету. Одним із головних критеріїв є високий середній бал за весь навчальний рік. Шанс отримання такої стипендії збільшується тоді, коли окрім гарних оцінок, студент надає інформацію про події, волонтерські заходи й організації, в яких він брав участь упродовж всього навчального року.

 

Стипендії від NAWA

NAWA (Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej) – це польська установа, основною метою якої є інтернаціоналізація польської освіти, науки та культури, а також організація студентських обмінів між Польщею та іншими країнами.

NAWA пропонує студентам широкий вибір стипендіальних програм для різних рівнів освіти та наукової діяльності – від бакалаврату до докторантури.

 

Команда UniverPL рекомендує майбутнім студентам дізнатися про стипендії у їхніх ВНЗ. Така фінансова підтримка від університету є чудовим інструментом для Ваших подальших досягнень! 😊

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію