Студентські активності в польських ВНЗ - Univer PL

Студентські активності в польських ВНЗ

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
2 / 5

Приємним бонусом навчання в польських ВНЗ є наявність додаткових активностей для студентів. Чим же вони можуть бути корисними для вас? Команда UniverPL пропонує розібратися у цій темі.

Зазвичай в польських університетах діє студентське самоврядування, тобто створена студентська рада та різні наукові кола (польською: koła naukowe). Абсолютно кожен студент має можливість доєднатися до таких організацій – набір зазвичай проходить на початку навчального року та після зимової сесії: у жовтні й березні.

Чим займаються в таких організаціях? Представники ради відстоюють права студентів,  зокрема у розрізі оптимізації розкладів та інформування про важливі зміни й можливості в рамках навчання. Також вони організовують і координують різні заходи, які проходять на території університету для студентської спільноти.

Великі університети мають багато факультетів, при кожному з яких можуть бути утворені наукові кола – своєрідні групи по інтересах. У них студенти поглиблюють знання і вдосконалюють навички в тих сферах, які їм цікаві. Наприклад, на факультеті журналістики студенти пишуть статті або ж знімають репортажі, тим самим, вдосконалюють свої вміння у відеозйомці. Учасники наукових кіл при математичних та інформаційних факультетах  слідкують, наприклад, за новими трендами в ІТ-сфері.

Чому варто бути активним студентом?

Бути активним студентом – круто і корисно. По-перше, це впізнаваність. Викладачі знають активних студентів і  поважають їх за бажання розвивати науку.

Ну і найважливіше, можливість отримати стипендію ректора! Так-так, університети завжди підтримують активних студентів, які популяризують work-life balance і тим самим показують наступним поколінням, що навчання теж буває веселим!

Подавати документи на отримання стипендії ректора ви можете з 2 курсу. Для цього потрібен насамперед:

– Високий середній бал

– Засвідчення, які підтверджують вашу активну участь у подіях університету (вони видаються після кожного заходу відповідальною особою за їх проведення).

Ну, а більш детальну інформацію та умови отримання стипендій ви можете знайти на сайті безпосередньо своїх ВНЗ!

Команда UniverPL бажає вам легкого і цікавого навчання 😊

 

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію