Що таке Болонська система освіти? - Univer PL

Що таке Болонська система освіти?

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
2 / 5

Ох… Інколи так хочеться бути на місці головної героїні серіалу „Емілі в Парижі” – переїхати з Чикаго до Парижу, а через рік опинитися в Римі. Не дивлячись на всі перипетії, які відбуваються у житті дівчини, вона весь час вчиться чомусь новому, досягає неймовірних успіхів у роботі й просто насолоджується моментом. А тепер уявіть, що ви не просто мрієте про переїзд до Парижу чи Риму, а вже маєте реальний шанс отримати таку можливість через навчання у Польщі. Як? А тут на допомогу приходить болонська система освіти.

Що це?

Завдяки болонській системі освіти, студенти, які навчаються у європейських ВНЗ, після закінчення навчання отримують диплом, що визнається в усіх країнах ЄС. Такий „план” навчання передбачає мобільність студентів: ви можете легко змінити університет, країну навчання і навіть навчальну програму.

Тож, так само як Емілі, ви зможете випробувати себе в нових умовах, познайомитися з культурою, вчитися в нових місцях і досягати професійних успіхів.

Трішки історії…

У 1999 році в Болоньї почалося реформування систем вищої освіти країн Європи, відоме як „Болонський процес”.

Його мета — створення єдиного Європейського простору вищої освіти, де дипломи та наукові ступені визнаються в усіх країнах-учасницях. Це стало можливим завдяки уніфікації навчальних програм, що дозволяє легко порівнювати освіту з різних країн і визнавати дипломи.

Невід’ємною частиною Болонської системи освіти є впровадження системи кредитів ECTS

Що таке пункти ECTS?

ECTS (англ. European Credit Transfer System) – Європейська система трансферу і накопичення „кредитів”. Вона має на меті з одного боку систематизацію правил організації навчання, а з іншого — полегшення процесу навчання у європейських університетах.

Спочатку система використовувалася лише для правильного обліку „періодів” навчання за кордоном в рамках програми Erasmus.

Сьогодні ця система дозволяє чітко представляти навчальні програми, оцінювати успішність студентів, а також забезпечує легке обчислення етапів навчання, пройдених не лише за кордоном, але й у рідній країні. Вона також дозволяє створювати індивідуальну систему навчання.

Отже…

Болонська система освіти відкриває великі можливості для студентів, які планують навчатися в Польщі, але… Команда UniverPL пропонує Вам  переконатися у цьому на власному досвіді 😊 Вступ 2025 триває! Встигніть потрапити на навчання до свого омріяного ВНЗ.

 

 

 

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію