Філолог-полоніст – і граматику пояснить, і польським жартам навчить? - Univer PL

Філолог-полоніст – і граматику пояснить, і польським жартам навчить?

Вивчення польської мови
Проголосуйте!
1 / 5

Згадайте підручник із англійської мови, за яким ви навчалися у школі. Які перші асоціації у вас із ним виникають? Скоріш за все це: „London is the capital of Great Britain”, постійний дощ, королівська сім’я, традиції чаювання, любов до страви „Fish&Chips” тощо. А знаєте чому?

Більшість підручників з іноземних мов містять розділи з граматики, словникового запасу та інформації про культуру країни, з якої ця мова походить.

„Але ж, якщо я вивчу всю граматику і лексику – цього буде абсолютно достатньо”

Ніби й так, але не варто забувати, що кожна мова має власні жарти, ідіоми і специфічні слова. Не всі ж іноземці знають, що таке паляниця, 😊 Тому будь-якому учню буде складно зрозуміти носія, якщо він не знатиме культурного контексту цієї мови.

Розглянемо на прикладі польської мови:

Зазвичай, логічним завершенням „найактивнішого” періоду вивчення мови є те, що студент здає державний екзамен зі знання польської мови на рівні С1. Якщо подивитися на демо-варіанти такого іспиту – можна побачити, що в багатьох вправах захований культурний аспект – це можуть бути політичні події, культурні звичаї чи навіть літературні твори, які вивчають поляки за шкільною програмою.

Дуже часто для підготовки до такого складного тесту учні звертаються до філологів-полоністів.

Хто це?

Філолог-полоніст – це спеціаліст у галузі польської філології, який займається вивченням польської мови, літератури, культури та історії Польщі. Простими словами – це вчитель польської мови з філологічною освітою. Такі працівники здобувають вищу освіту в цій галузі та мають глибокі знання як про сучасний стан польської мови, так і про її історичний розвиток.

Чому ж філологічна освіта важлива для викладача?

Полоністи мають глибокі знання про граматику, лексику й історію польської мови. Їм відомі нововведення у правописі, знання яких є необхідними для складення державного екзамену і просто для подальшого навчання та працевлаштування в Польщі. Філолог також звертає особливу увагу на фонетику, бо правильна вимова допоможе легше влитися в мовне середовище і надасть впевненість у розмовах із носіями.

Такі викладачі завжди відслідковують нові сучасні методики навчання, що базуються на наукових дослідженнях та спрямовані на ефективне засвоєння матеріалу.

Чи є сенс вивчати мову з нуля з таким викладачем?

Команда UniverPL вважає, що так, бо саме професіонал своєї справи закладе хорошу базу знань на початку вивчення мови. А також його підготовка за ефективними методиками навчання забезпечить глибоке розуміння мови та культури. Отже, варто розглянути вивчення мови з таким викладачем  задля досягнення високого рівня володіння польською мовою.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію