Чи можливо організувати собі додаткові вихідні під час навчання? - Univer PL

Чи можливо організувати собі додаткові вихідні під час навчання?

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
6 / 4.3

Додаткові вихідні завжди актуальні для студентів, тим паче першокурсників, тим паче, якщо вони навчаються за кордоном. Адже ніхто не відміняв бажання більше відпочити, відкрити цікаві місця чи заходи в новій країні, або, на кінець, просто вирішити нагальні побутові питання.

Команда UniverPL має для вас лайфхаки по організації додаткових вихідних під час навчання.

Найперше – варто пам’ятати, що все у ваших руках!. Для початку, зверніть увагу на розклад своїх занять. Нерідко в польських ВНЗ трапляється так, що розрив між першою та останньою парою занять студента сягає 4х годин. Як варіант, ви можете поспілкуватись із викладачем, щодо відвідування певних предметів із іншою групою курсу, таким чином звільнивши собі час. Тож, оптимізуйте свій розклад!

Пам’ятайте, що додаткові вихідні люблять усі: і студенти, і викладачі! Тому напередодні великих свят (наприклад, Різдва чи Великодня) часто викладачі можуть запропонувати провести заняття, дистанційно (онлайн). Такі домовленості зазвичай обговорюються за кілька тижнів до свят і залежать від конкретного університету, викладача та напряму навчання.

Варто зазначити, що в Польщі чимало великих свят, якими передбачено додаткові вихідні. Наприклад, святкування Різдва розпочинається приблизно за 3-4 дні до основної дати і закінчується через 3-4 дні після неї. Подібна ситуація із Великоднем.

До кінця 2024 року у Польщі відзначатимуть:

1 листопада (п’ятниця) – День усіх Святих

11 листопада (понеділок) – День Незалежності Польщі

24 грудня (вівторок) – Різдвяний Святвечір

25 грудня (середа) – Різдво Христове (перший день)

26 грудня (четвер) – Різдво Христове (другий день)

Неділя в Польщі зазвичай є днем без торгівлі, проте кілька разів на рік проводяться так звані торгові неділі, коли супермаркети та торгові центри працюють. У ці дні варто бути готовими до великого напливу відвідувачів, але й, дуже часто, гарних знижок. Зазначимо, що в цьому році

Торгові неділі 2024

15 грудня

22 грудня

Команда UniverPL бажає вам додаткових вихідних та легкого і зручного розкладу в цьому семестрі 😊 Підписуйтеся на наші соцмережі, щоб не пропустити цікаві події та новини з Польщі!

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію