“Чорний список”: 11 вузів, які більше не мають права вчити - Univer PL

“Чорний список”: 11 вузів, які більше не мають права вчити

Проголосуйте!
0 / 0

За вузам прокотилася хвиля перевірок: з початку цього навчального року Державна інспекція навчальних закладів перевірила 51 альма-матер, 11 з яких у підсумку повністю або частково (тобто тільки за деякими спеціальностями) втратили ліцензії. Пише “Сегодня”.

«Більшість – це приватні вузи. Серед найпоширеніших порушень, які були виявлені, це, наприклад, нестача викладачів та відсутність необхідної матеріально-технічної бази для навчання студентів. Так, в одному з вузів не було ні медпункту, ні спортзалу, ні буфету, ні комп’ютерів з інтернетом в бібліотеці, – розповідає голова Державної інспекції навчальних закладів України Михайло Гончаренко. – А успішність студентів у таких вузах взагалі залишала бажати кращого. До прикладу, в одному з них тільки 20% вчилися на «четвірки».

Однак, як каже чиновник, те, що навчальні заклади позбавили ліцензії, зовсім не означає, що вони закриються. «Через рік, якщо їм вдасться усунути недоліки, вони знову можуть подати документи, щоб її отримати”, – підсумовує він.

vuzy-bez-licenzii
ДЕ ВЧИТИСЯ. Що до головних постраждалих в цій ситуації, тобто студентів, то їх переведуть в інші навчальні заклади, де є такі ж спеціальності, за якими вони навчалися. «Студентів переведуть протягом 3-х місяців, – розповідає Михайло Гончаренко. – Для цього в кожному з проблемних вузів буде створена спеціальна комісія з представників адміністрації цього навчального закладу і МОНМС, які будуть пропонувати студентам різні варіанти для продовження навчання».

ПОПЕРЕДЖЕННЯ. До речі, крім 11 вузів, яких позбавили ліцензії, були ще й ті, які отримали попередження від Державної інспекції. Їх вісім, і це: Хмельницький ун-т економіки і підприємництва та Економічний коледж при ньому, Волинський ін-т економіки і менеджменту, Конотопська філія Європейського ун-ту, Кримський факультет Запорізького національного ун-ту, Львівська комерційна академія, Чернігівський державний ін-т економіки і управління, а також Український католицький ун-т. За словами Михайла Гончаренка, у винних навчальних закладів є три місяці, щоб виправитися. Інакше їх може спіткати доля 11 їхніх колег.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію