Житлові історії: як живуть студенти у гуртожитку ATOL - Univer PL

Житлові історії: як живуть студенти у гуртожитку ATOL

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

Гуртожиток Atol знаходиться у Кракові. Головна його перевага — це місце розташування, адже поруч із ним знаходиться відомий залив Багри та неймовірний величезний парк.

Район, де розташований Atol — спокійний та озеленений, має розвинену інфраструктуру, від нього можна швидко дістатись до будь-якої точки Кракова. А до Краківської Академії імені Моджевського на трамваї їхати всього 15 хвилин.

Atol має 5 поверхів та 92 кімнати, де проживає 161 людина. 

Гуртожиток призначений для студентів першого року навчання. Договір оренди підписується з студентом з жовтня по червень. Можна додатково проживати в літні місяці, але лише за попередньою домовленістю з адміністрацією гуртожитку.

Для того, щоб виселитися з гуртожитку до закінчення терміну оренди, вам потрібно за місяць до цього письмово попередити адміністрацію гуртожитку про розірвання та знайти людину на своє місце.

В гуртожитку комфортні умови для проживання!

Наші студенти, які живуть в Atol, розповіли про свій побут і поділились з нами плюсами та мінусами гуртожитку.

Яна Олійник навчається у Краківській Академії Моджевського

Чому Atol?

Я вибрала Atol , тому що мені його порадили консультанти компанії UniverPL. Це — хороший гуртожиток, адже ціна не висока, а ще він знаходиться близько до центру, поруч є озеро з набережною. Та й район тихий, без шуму.

Університет мій знаходиться за декілька зупинок від гуртожитку, їхати 7 хвилин. 

У гуртожитку здебільшого живуть студенти з Краківської Академії Моджевського, серед них і багато українців. На першому поверсі знаходиться хостел, а інші поверхи для тих, хто вчиться. Для прикладу, якщо до мене приїде мама, то вона може жити в хостелі.

Я проживаю на третьому поверсі, нас в кімнаті лише двоє. У зв’язку із карантинними обмеженнями зараз на ціну не впливає те, двоє живуть людей у кімнаті чи троє. Моя сусідка — студентка з України. 

Кімната тепла, зі свіжим ремонтом, в хорошому стані. Є два ліжка, два столи, тумбочка, шафа, полички. Також ми маємо маленький холодильник, мийку та поличку для посуду.

Опалення вимкнули весною, коли ще було прохолодно, тому ситуація в температурою повітря в кімнаті була 15 градусів тепла всього.

Кухня

Кухня в нас загальна, одна на поверх, але черг немає. Одна з причин — багато студентів привезли з собою мультиварки. Я теж маю і готую у своїй кімнаті, на кухню не ходжу.

Санвузол

Санвузол теж загальний на один поверх. Є три туалети та душові кабіни. Тут все чисто. На нашому поверсі не так багато кімнат і не всі вони заселені. Навіть якщо душ занятий, то завжди можна скористатись тим, що на іншому поверсі. З цим проблем немає.

Також маємо у гуртожитку пральню. Треба взяти від неї ключі у коменданта, показати карту, що ти живеш у цьому гуртожитку та заплатити 5 злотих. Тоді у тебе є 1,5 годин, щоб прати.

Додатково раджу майбутнім студентам замовити сушарку для одягу. 

Прибирання

У кімнатах ми прибираємо самі, а так скрізь працює прибиральниця. Кухня, коридор, туалет, душові — скрізь прибирають і скрізь чисто.

Правила проживання

Ми маємо правила проживання у гуртожитку. Для прикладу: не приносити алкоголь. Буває таке, що при вході до гуртожитку комендант може попросити показати вміст рюкзака. Якщо там знайдуть алкоголь, то отримаєш зауваження. Потім з тобою розмовляє керівничка. За декілька таких зауважень студента можуть просто виселити.

Після 22-ої до гуртожитку студентів пускають. Єдине, що двері вже будуть закриті і тобі треба буде подзвонити у дзвіночок та показати перепустку.

Якщо ти шумиш після 22-ої, на тебе можуть поскаржитись сусіди і викликати вахтера. Якщо таке повторюватиметься, то теж можна отримати зауваження.

Зараз досі заборонено приводити в гуртожиток гостей.

Місце для навчання та відпочинку

У гуртожитку не шумно, можна спокійно вчитись. Також маємо спеціальну кімнату для навчання. Можна підійти до вахтера, взяти ключ і там повчитись. Хоча можна вчитись і в кімнаті, там теж тихо.

А ще маємо спортзал з новими тренажерами, де студенти можуть займатись спортом.

Коменданти

Коменданти до студентів відносяться добре.

Один сидить вночі, інший вдень, тому постійно міняються. 

Біля гуртожитку

Недалеко біля гуртожитку є озеро з дуже красивою набережною, там можна і відпочити і побігати. Також є гамаки та місце для активного відпочинку, де частіше грають у волейбол. 

Що потрібно покращити у гуртожитку

Як на мене, то у гуртожитку всього вистачає, все є.

Анастасія Кирилюк навчається у Краківській Академії імені Моджевського.

Чому Atol?

Я вибрала саме цей гуртожиток через його розташування. Поруч є озеро, магазини, все дуже зручно. Добиратись скрізь також дуже легко: трамваї ходять прямо до центру і без пересадок. До університету можна доїхати на одному трамваї.

Кімната

Я живу в кімнаті для трьох, але через коронавірусні обмеження можемо жити лише по двоє. Хоча скоро знову будемо жити по трьох.

Був час, коли я взагалі жила в кімнаті одна.

У кімнаті є два столи, ліжка, холодильник, раковина та полиці. Маємо міні кухню, де можна приготувати їсти, не ходячи до загальної кухні.

Загалом, за 10-бальною шкалою я свою кімнату оціню на 5-6.

Якщо треба щось прасувати або висушити феном волосся, то це все є у коменданта. Треба піти і попросити, але все додаткової вартості.

Кухня

Кухня загальна на поверх. Оснащена плитою, мікрохвильовкою та раковиною.

Ми на поверсі зіштовхнулись з тим, що студенти на кухні за собою не прибирають. Прибиральниця працює п’ять днів на тиждень, а на вихідних її немає. Тому на вихідних, після того як всі щось готують, стає брудно.

Бувало таке, що прибиральниці не якісно прибирали на кухні.

Санвузол

У нас на поверсі є туалети, дві душові кабіни, все ніби охайно, але на нашому поверсі студенти не дуже старанно прибирають після себе.

Правила

У кожній окремій кімнаті студенти задають власні правила. Для прикладу — у нас ми прибираємо по черзі. У багатьох кімнатах роззуваються при вході, щоб не смітити.

Також не можна шуміти вночі та вмикати гучну музику. Заборонено приносити алкоголь та курити у гуртожитку!

Коли дотримувались жорстокіших правил карантину, то потрібно було ходити по гуртожитку у масці, але зараз вже цього немає.

Коменданти

Коменданти у нас працюють змінами. Вони суворі, але справедливі. Можуть зробити зауваження, коли голосно включити музику, або якщо хтось палить в кімнаті. Адже скрізь встановлена антипожежна безпека і якщо вона спрацьовує, то у коменданта.

Коменданти часто допомагають або направляють до керівників. Але з ними проблем немає, в них можна щось запитати або попросити про допомогу.

Що потрібно покращити у гуртожитку?

  1. Як на мене, то не вистачає духовок на кухні, також деталізації. Для прикладу: гачечків у ванній. 
  2. Якби було чистіше, було б краще. 
  3. Як на мене, то застарілий ремонт у ванних кімнатах та загалом на нашому поверсі. 

Ангеліна Фендерова навчається у Краківській Академії імені Моджевського.

Чому Atol?

Коли вибирали гуртожиток, то ми з сім’єю орієнтувались на бюджет. Дивились на відношення ціни та якості.

Atol мене влаштовує. Консультанти UniverPL  пропонували додаткові варіанти гуртожитків, але ми зупинились на цьому.

Мені подобається, що на відміну від українських гуртожитків, тут набагато краще прибрано, все більш-менш чисто. Також, спокійно та тихо. 

Найбільший плюс — звідси дуже швидко добиратись до університету — лише декілька хвилин на трамваї.

Кімната

На період карантину у кімнаті можна жити лише двом людям. Вона коштує 520 злотих на місяць. На ці гроші ви отримаєте середню кімнату з трьома або двома ліжками, холодильник і невелику кухню, шафу, декілька столів та полички. За такі гроші, то непогано.

Ремонт відносно новий. Прибрано. Але ще залежить від сусідки, з якою живеш.

У нас прописані правила, які допомагають підтримувати порядок. Для прикладу: не можна курити у гуртожитку, не можна приносити алкоголь та шуміти вночі. За поламані речі гуртожитку потрібно заплатити.

Кухня

Я живу на другому поверсі. Ми маємо кухню, в якій є дві електричні плити. Але немає духовок, для мене це великий мінус, бо я люблю запікати. Але маємо мікрохвильову піч та витяжку.

На кухні чисто, бо приходить прибиральниця. Але часто студенти не дуже хочуть прибирати після себе або просто очищати електричну плиту. На вихідних буває брудніше.

Зараз черг на кухні немає, бо через карантин у гуртожитку мало людей.

Санвузол

У нас є жіночі та чоловічі туалети, а також душові кабіни. 

Загалом — чисто, але на вихідних може бути брудно. Студенти не завжди мають бажання прибирати після себе.

Коменданти

Я мало спілкуюсь із комендантами, проблем з ними немає. Звісно, є студенти, які люблять влаштовувати вечірки і двіж, то до них можуть заходити коменданти і просити поводитись тихіше.

Забезпечення

Можна попросити у комендантів праску і гладильну дошку.

Також брати постільну білизну, але вона не дуже в хорошому стані. 

В гуртожитку є окрема кімната, де студенти можуть вчитись. Але я до неї ще не ходила, бо вчусь у себе в кімнаті.

Що потрібно покращити у гуртожитку

Мені не вистачає у гуртожитку духовок, а також нової постільної білизни. 

Дуже хочеться, щоб люди навчились прибирати після себе і були культурними.

Шановні відвідувачі сайту, якщо Вам цікаво дізнатись більше про вступ та життя в Польщі, заповніть анкету і наші менеджери безкоштовно вас проконсультують.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію