Як знайти роботу мрії за 5 хвилин? Інтерв’ю з Катериною Нагірняк - Univer PL

Як знайти роботу мрії за 5 хвилин? Інтерв’ю з Катериною Нагірняк

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

Катерина Нагірняк родом із містечка Ямпіль Вінницької області. Дівчина – випускниця Краківської Академії імені А.Ф. Моджевського напрямку “Міжнародний туризм”.

Під час навчання Катерина підпрацьовувала офіціанткою. Одного разу її помітив директор креативної фірми та запросив на співбесіду. Так дівчина отримала роботу своєї мрії, де працює вже 6 років.

Чому ти вирішила вступати до Польщі?

Це було таке собі екстремальне рішення. Спочатку я планувала вчитись у Київському університеті туризму. Коли моя мама перевіряла сайт ЗНО, то вона побачила оголошення про навчання у Польщі і їй це дуже сподобалось. А вона у нас вдома генератор крутих ідей. Ми подзвонили у компанію UniverPL, через тиждень вже поїхали на співбесіду, і вирішили навчатися у Польщі. Нам сподобались університети, пропозиції.

Чому ти вибрала саме Краків?

Я з дитинства дуже любила подорожувати і була дуже відкритою дитиною. І мої батьки вирішили, що класно було б, якби я вивчала туризм. І саме через спеціальність  я вибрала Краківську Академію, де є міжнародні відносини та міжнародний туризм. І це було головним критерієм. Краків – це чудове місто та культурна столиця Польщі. Університет дуже сучасний та гарний. Я тільки картинку побачила і вже закохалась.

Ти вчила польську мову перед вступом?

Я їздили на місяць вчити мову завдяки інтенсивним курсам, які організовувала компанія UniverPL. Ще десь два-три тижні я займалась із репетитором у Вінниці і вивчила ази. Але Варшава мені дала більше. Коли ми там були місяць, то навчались, гуляли та відпочивали. Було дуже класно і це була така собі мовна практика, бо хочеш чи не хочеш, а вже мусиш говорити польською мовою. А це зовсім інше, чим сидіти вдома і вчити з книжок. А так, ми знаходились у групах, вчились зо допомогою ігор, робили домашнє завдання та багато сміялись.

Після цих інтенсивних курсів мій рівень знання польської був B1.

Які були враження від навчання?

Коли ми приїхали на навчання, то нас відразу заселили. Кого в гуртожитки, а кого на квартири. У квартирі жили по четверо дівчат. Ці квартири мали дуже зручне розташування, десь 5-6 зупинок від університету.

У перший день навчання всі прийшли гарно одягнені. Представники університету нагадували королів, бо мали мантії та шапки.

Під час перших днів навчання студенти були і під враженнями і налякані трохи. На початку навчання заняття були дуже практичні та класні. А перші “напряги” почались вже під час сесії, коли треба було щось здавати та писати. Мені на початку було важко із мікро та макро економікою. Там був складний та вимогливий викладач.

Як в тебе проходила практика в університеті?

Спочатку у нас була практика на самих заняттях. Вже на третьому курсі була так практика, що ми вранці ішли у готель, нас показували абсолютно всю систему роботи, розповідали про роботу адміністратора. Також ми мали заняття в аеропорті, там ми отримали неймовірні враження. Нам розповідали, як працює системи охорони, як відбувається контроль, як собаки шукають наркотики.

Що у тебе написано в дипломі? І де ти з ним можеш працювати?

Моя спеціальність – міжнародний туризм. Найпопулярніші місця роботи – це туроператори, рецепціоністи, та адміністратори у готелях, адміністратори туристичних послуг, гіди, тощо. А в Кракові це – “золота жила”. Адже тут найбільший відсоток заробітку – це туризм.

Чи підробляла ти під час навчання? Які були твої перші гроші?

Перша моя робоча практика – я працювала хостес. Це досить популярна професія серед студенток. Це щось схоже на аніматора. Було таке, що відбулася спортивна гра і перед входом до стадіону стояли ми і проводили ігри. Наприклад, для дітей. Після закінчення першого тайму ми влаштовували конкурси для дітей, а потім футболісти давали їм призи. І діти там ледь не плакали від щастя.

Також роздавала тістечка або запрошення і гіпермаркетах або в кінотеатрах. Це така робота досить цікава, як для першої.

Потім, після другого курсу, я працювала офіціанткою. Але я не пропрацювала навіть два тижні, як директор фірми над кав’ярнею, де я працювала, запитав чи маю я підписаний контракт із власницею кав’ярні. Я відповіла, що ще знаходжусь на пробному терміні. І він мене запросив до себе на співбесіду. Сказав, що вони – креативна та класна команда, вони відкривають новий офіс і їм треба офіс менеджер. Мені тоді було 19 років і я дуже злякалась. Бо я польську мову знала не дуже і була переляканою. Але наступного дня я прийшла до них на співбесіду і мене взяли на посаду офіс менеджера. Я в цій фірмі працюю до цього часу, вже майже 6 років. Я закохалась у цю велику креативну сім’ю. Наша фірма займається створенням сучасних мультимедійних музеїв. Ми займались підземеллям ринку у Кракові. Другий проект, над яким я працювала – це Музей Води у Вроцлаві. Третя найгучніша робота – це Палац Чарторийських, там дуже класно і гарно. А ще, кожну неділю там безкоштовний вхід.

Як знайти роботу мрії?

На початку треба працювати більше, чим тобі платять. Це – головна мотивація. Я почала з офіс-менеджера, далі продовжувала, як асистент креативної команди,. Зараз я вже сама почала творити, займаюсь відео та фото контентом для нашої компанії.

Я завжди хотіла працювати так, щоб не відчувати, що я працюю. Щоб вставати зранку з мотивацією, що я маю нові плани та цілі і я себе реалізовую.

Під час вибору роботи ви вже на співбесіді відчуєте, ваш це працедавець чи ні. Можна сказати, що є оцей контакт “3 секунд”, коли людина відчуває, приємний їй співбесідник чи ні. Мені одразу все сподобалось. І ця команда стала для мене другою сім’єю.

Яка у тебе заробітна плата?

На такій посаді заробітна плата розтягується від 3 до 80 000 злотих. Це залежить від того, що ти робиш або над яким проектом працюєш. Часто все залежить саме від проектів. 

Загалом, стандартна зарплата – від 3 до 5 тисяч злотих. Окрім зарплати працівник отримує страхування, телефон та оплачений зв’язок, комп’ютер.  

Щоб ти порадила тим, хто зараз тільки планує вступати до університету?

Я раджу їм не боятися, адже це дуже класно та круто. Тут суспільство прийме вас із обіймами. Тут українців дуже люблять, особливо останнім часом. Адже ми дуже відкриті, гарні та цілеспрямовані. Часто навіть українців беруть на роботу більше, чим поляків. Тому робота у вас завжди буде. У навчанні нічого страшного немає, але треба вчитись трішки більше, чим в Україні. Але скажу, що ми потім не пошкодуєте. Чим більше в житті ви зможете подолати бар’єрів та проблем, тим більша ваша ціна в житті і в суспільстві.

Що порадиш тим, хто зараз закінчує університет?

Дуже важливим є те, що у вас тут буде комфорт, ви матимете гроші на житло та соцпакет.

Раджу ще під час навчання знаходити круті контакти, брати участь у різних соціальних проектах, весь час контактуйте з людьми, приносьте користь суспільству. Тоді вас відразу побачать та помітять. Ви будете, як світло у кінці тунелю і до вас підійдуть.

Тобто, нічого не прийде просто так. Як то кажуть, що принц на білому коні не знайде вас, якщо ви будете сидіти у закритій кімнаті. Так само і можливості вас не знайдуть, якщо ви нічого не будете робити.

Твій брат також вступав за допомогою компанії UniverPL. Чому ти йому не допомагала, адже ти вже жила тоді у Кракові?

Якщо чесно, то мої батьки навіть не хотіли просити мене про це, адже треба багато часу. А так, ми зекономили час і маємо постійну підтримку від компанії. Ця компанія – це таке собі кохання з першого погляду. Я дуже вдячна компанії за те, що вона змінила моє життя на краще і подарували все те, що я зараз маю.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію