Як правильно обрати курси польської мови? - Univer PL

Як правильно обрати курси польської мови?

Вивчення польської мови
Проголосуйте!
0 / 0

Часто українці вважають, що польська мова легка і вивчити її можна швидко. Однак, це не зовсім так. Цю мову відносять до однієї з найскладніших у світі і для того, щоб вільно нею володіти, потрібно прикласти чимало зусиль. 

Кажуть, що для вивчення польської необхідно приблизно пів року. Однак, це дуже індивідуально та залежить від багатьох факторів.

Є декілька порад, що сприяють цьому процесу.

Один з них – знайти хорошого викладача або курси. Адже самостійно вивчати мову радять тим людям, хто вже має хорошу базу знань і хоче продовжувати її вдосконалювати. Починати ж вивчати мову краще під пильним оком викладача.

На що варто звернути увагу, коли вирішуєш вивчати польську мову?

Для початку потрібно визначитись, з якою метою людина розпочинає вчити мову. Для прикладу: якщо абітурієнт планує вступати до польського вузу, то йому треба віднестись до цієї теми дуже серйозно. Адже більшість університетів вимагають при вступі рівень знання мови від B1. Також варто враховувати те, що навчання відбуватиметься польською мовою, де часто буде присутня складніша термінологія. Тому краще почати вчити мову заздалегідь, чим раніше, тим краще.

Також потрібно знайти кваліфіковану компанію, що має професійних викладачів. Адже саме від їх роботи та вміння організувати навчальний процес залежатиме, наскільки добре та швидко учень зможе вивчити мову.

Учневі варто звернути увагу на власну організованість, уважність та відповідальність. Адже від його старанності також залежить кінцевий результат.

Як вибрати компанію, що пропонує курси з вивчення польської мови?

Вибір компанії – процес дуже важливий. Сучасний ринок пропонує величезну кількість різних мовних організацій, що пропонують свої послуги. Однак, вибрати якісну та чесну – не завжди легко.

Експерти радять звернути увагу на ті компанії, що надають свої послуги протягом декількох років та є офіційно зареєстрованими. Адже вони вже мають хороший досвід та певну репутацію. Також варто почитати відгуки про цю компанію та поспілкуватись із людьми, які вже користувались її послугами.

Не варто довіряти організаціям, що пропонують нереальні послуги: вивчити польську мову за два тижні, курси без домашніх завдань або “суперновітні” методи викладання матеріалу. Зазвичай таке навчання не приносить результату або працює дуже односторонньо.

Для того, щоб перевірити, чи підходять вам послуги компанії, можете скористатися пробним уроком.

У компанії має бути хороший викладацький склад. Зазвичай це – дипломовані філологи польської мови, які проходять додаткові курси підвищення кваліфікації. Для того, щоб дізнатись про професіоналізм викладача, можна поспілкуватись з іншими його учнями, почитати відгуки про його роботу.

Окрім наявності сертифікатів про знання польської мови, викладач повинен мати хороші комунікативні навички та приділяти увагу кожному учневі, знаходячи індивідуальний підхід. Хороша комунікація між учнем та викладачем – одна з ознак того, що навчальний процес відбувається добре.

Також від викладача має бути зворотній зв’язок для батьків, аби повідомляти про успіхи дітей у навчанні.

Чого не повинно бути на хороших курсах?

На хороших курсах з вивчення польської мови немає місця однотипним заняттям, байдужості до учнів з боку викладача, застарілим методам викладання матеріалу, відсутності практичних або інтерактивних занять.

Якою повинна бути ціна хороших мовних курсів? Краще економити чи платити дорого?

Експерти відзначають, що висока ціна не завжди гарантує хорошу якість. Часто у дорогий “пакет” входить вартість непотрібних для учня послуг. 

Що стосується низьких цін, то тут також треба бути обережними. Варто завжди звертати увагу на те, який пакет послуг входить у вартість: чи потрібно додатково самостійно купувати підручники, доплачувати окремо за отримання сертифікату або проходження тестів. 

Тобто, іноді за низькою ціною ховається ще багато додаткових витрат. Тому такими нюансами варто поцікавитись ще під час вибору компанії.

Як краще вивчати мову: самостійно чи з репетитором?

Починати вчити мову краще з репетитором. Адже учень, коли самостійно вивчає мову, може завчити неправильну вимову деяких слів і їх наголошення. Або взагалі неправильно зрозуміти правила. Нерідко самонавчання порівнюють із самолікуванням. Тому навчальний процес повинен контролювати викладач.

Вчитись самостійно можна у тому випадку, коли учень вже має хороший рівень знання мови і хоче його вдосконалити. Переглядати фільми, читати книги і слухати музику можна самостійно. Однак, вивчати граматику, правопис та інше краще з викладачем.

Якщо обирати між індивідуальними заняттями та групою, то експерти радять звернути увагу саме на останнє. Адже такий підхід дає можливість комунікувати не тільки з викладачем, але й з іншими учнями. Він дозволить краще заглибитись у навчальний процес, не соромитись спілкуватись, подолати мовний бар’єр та стати комунікабельнішим.

Тому краще починати вчити польську мову із професійним викладачем та з групою.

Як краще вивчати мову: дистанційно чи займатись у кабінетах?

Усе це дуже індивідуально та залежить від особистих вподобань учня.

Однак, дистанційні групи значно менші, чим звичайні. Тому викладач встигає більше часу приділити кожному учневі.

Також дистанційне навчання економить час та гроші, потрібні на добирання до місця проведення занять.

Ще один плюс дистанційного навчання – звикання до спілкування за допомогою Skype. Під час вступної кампанії багато польських вузів проводять співбесіди за допомогою цієї соціальної мережі. Учні, які вчились дистанційно, вже звикли до такого способу спілкування і почуваються впевнено.

Однак, бувають різні випадки і є такі учні, які хочуть займатись лише індивідуально. І в цьому методі викладання також є багато плюсів: індивідуальний графік навчання та абсолютна увага викладача.

Якими вважаються хороші умови навчання?

Якщо це дистанційне навчання – то має бути хороший інтернет, наявність сучасних навчальних матеріалів, інтерактивів, тестів, тощо.

Якщо говорити про заняття у класах, то потрібні також хороші навчальні матеріали, підручники, а також – додаткові матеріали, посилання на польськомовні фільми, обговорення цих фільмів під час занять, тощо.

Як зрозуміти, що курси ефективні і компанію вибрали правильно?

Загалом, це дуже індивідуально. Часто учні ще під час першого заняття розуміють, комфортно їм вчитись чи ні.

Однак, буває й таке, що, не звикнувши до навчального процесу, люди нарікають на компанію або припиняють навчання. Експерти радять відвідувати курси протягом певного періоду часу, а вже потім оцінювати.

Що стосується прогресу в отриманні знань, то він з’являється після 3-5 тижнів навчання. Приблизно стільки часу треба, щоб учні змогли трохи розмовляти та писати речення. 

Згодом оцінку рівня знання мови можна отримати, пройшовши тестування.

Для того, щоб дізнатись більше інформації, заповніть, будь ласка, анкету абітурієнта.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію