Як отримати грант на безкоштовне навчання в SWPS? Поради від студентки, у якої вийшло - Univer PL

Як отримати грант на безкоштовне навчання в SWPS? Поради від студентки, у якої вийшло

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

Катерина Головко родом із Києва. Нещодавно дівчина стала студенткою Університету Соціальної Психології (SWPS), вступивши на напрямок «Англійська філологія».

Катерина виграла стипендію для іноземних студентів, що дозволяє їй вчитись перший рік безкоштовно. Студентка розповідає, що отримати її складно, але можливо.

Чому вибрали навчання саме у Польщі?

Десь з 8-го класу я думала про те, щоб навчатись за кордоном, але не знала, де. А в 11-му класі мені батьки запропонували навчання у Польщі. Я подумала, що чому б і ні, адже вона ближче до України і навчання не таке дороге, як в інших країнах Європи. Тому вирішила спробувати там повчитись.

На що орієнтувались, коли обирали вуз?

Коли вибирала вуз, то, в першу чергу, дивилась на спеціальність, що мене цікавить, і вже від цього відштовхувалась. Перш за все мене цікавило англомовне навчання, бо я не знала польської. І таких університетів, що пропонували навчання англійською мовою на англійській філології, було небагато. Тож у мене вибір був не дуже великий і я хотіла навчатись саме у Варшаві. А там лише два чи три університети пропонували те, що було мені цікаво.

Як відбувалась вступна кампанія?

Вступна кампанія відбулась дуже легко, я не помітила жодних складнощів під час вступу. Мені допомагала компанія UniverPL. Все, що мені було потрібно зробити — це забрати атестат зі школи і здати міжнародний екзамен, аби визначити рівень знання англійської мови. 

Як дізнались про цю стипендію?

Про стипендію для іноземців я дізналась на сайті самого університету. Також, коли я їздила в освітній тур з компанією UniverPL, то представник SWPS про це нам розповідав.

Якими були умови отримання стипендії?

Головними критеріями та вимогами цієї стипендії було написати есе, а також надати вузу усі мої грамоти, сертифікати та досягнення, які я отримала за життя. А ще враховували оцінку з атестату з англійської мови.

У школі я вчилась добре, вела активне шкільне життя, намагалась брати участь у всіх заходах і за це отримувала різні грамоти та нагороди. Якщо чесно, я не думала, що вони мені так знадобляться у житті.

Есе потрібно було написати також англійською мовою. Тема — «Мета навчання — це вдосконалення знань і поширення правди». Ліміт — 600 слів.  Оскільки я вибрала напрямок «Англійська філологія», то писала про те, як важливо вивчати мови та розвиватись. Також треба було розповісти, чому саме SWPS зможе мені допомогти у досягненні моїх цілей.

Конкурс на цю стипендію був великий, адже було лише 9 місць на бакалаврат і одне — на магістратуру.

Що порадите іншим студентам, які бажають виграти цю стипендію?

Для того, щоб виграти цю стипендію, потрібно мати активну життєву позицію, брати участь у різних заходах, бути активним та різнобічним, вивчати англійську мову, щоб добре написати есе. Також дуже важливо не боятись і не думати, що ви не виграєте цю стипендію. Я також сумнівалась у собі, але спробувала і в мене вийшло. Я ризикнула і отримала свою нагороду.

Для того, щоб дізнатися більше про навчання у Польщі, заповніть, будь ласка, анкету абітурієнта.

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію