Учням та студентам дозволили в’їжджати на територію Польщі - Univer PL

Учням та студентам дозволили в’їжджати на територію Польщі

Життя в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Уряд Польщі розширив перелік осіб, яким дозволили в’їжджати на територію країни. Тепер студенти на учні, які навчаються у польських навчальних закладах, можуть перетинати кордон.

Міністр Маріуш Камінський підписав поправку до постанови про тимчасове призупинення або обмеження прикордонного руху в певних пунктах перетину кордону.

У поправці збільшили перелік людей, які мають право в’їжджати на територію Польщі.  Серед них — студенти та учні польських навчальних закладів. Їм необхідно мати при собі діючі візи або дозволи на перебування.

«Ці особи звільняються від карантину відповідно до постанови Ради міністрів про встановлення конкретних обмежень, розпоряджень і заборон в зв’язку з виникненням епідемії. Необхідність включення учнів і студентів в категорії осіб, які мають право на перетин державного кордону, випливає з графіку зовнішніх іспитів, затвердженого Міністерством національної освіти для учнів, які закінчили навчання в польських початкових і середніх школах (в період з 8 червня по 28 серпня)», — зазначили у Міністерстві.

Особам, які перетинають польський кордон, необхідно пройти 14-денний карантин. Винятоком є водії міжнародного сполучення, які здійснюють транзитне пересування через територію Польщі.

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію