SWPS: вступна кампанія, стипендії та онлайн-навчання - Univer PL
Університет Соціальної Психології

SWPS: вступна кампанія, стипендії та онлайн-навчання

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Спеціаліст з міжнародної рекрутації в Університеті Соціальної Психології (SWPS) Олександр Захарчук під час онлайн-зустрічі розповів про особливості вступної кампанії, стипендії та онлайн подачу документів до вузу.

Що таке SWPS?

SWPS  це університет, який має декілька різних кампусів у Варшаві, Вроцлаві та місті Катовіце. Навчальний заклад мультинаціональний, адже до нього приїжджають вчитись студенти з більше, чим 60-ти країн. Навчання у вузі відбувається двома мовами: польською та англійською.

SWPS — один з небагатьох університетів у Польщі, де вчаться багато студентів із Китаю, Кореї та США і Канади. 

Університет має підписані угоди про співпрацю із вузами Штатів та Японії, куди студенти можуть їздити вчитись за обміном.

Польською мовою можна вивчати психологію, управління, культурознавство, журналістику, дизайн та право. Також є напрямок азіатика, який вивчає співпрацю із Азією, її культуру, промисловість та бізнес.

Англійською мовою можна вивчати психологію, менеджмент, дизайн, англійську філологію або англійську філологію іншою мовою.

Скільки коштує навчання?

Оплата за навчання починається від 3750 євро до 6000 євро за один рік. Ціна залежить від вибраного напрямку. Для прикладу, менеджмент коштує біля 4-х тисяч євро за рік, а психологія — 5200. Журналістика та азіатика можуть бути дешевшими за інші напрямки. Найдорожчим є вивчення чотирьох видів дизайну.

Чи можна навчатися безкоштовно в Університеті SWPS?

Наразі всі студенти вчаться лише на платній основі, безкоштовного навчання в університеті немає. Єдина можливість, якою студенти можуть скористатись — це стипендії.

Вуз має стипендію для студентів, які вступають на програму англомовного навчання. Це стосується, як бакалаврату, так і магістратури. Загалом є 10 вільних місць. 9 з них передбачені для студентів бакалаврату, і 1 — магістратурі. Ця стипендія дозволяє безкоштовно вчитись протягом першого року. Наступні потрібно оплачувати згідно із цінником. Це єдина стипендія, яка пропонується студентам на момент вступу.

Після першого року навчання студенти можуть претендувати на стипендію ректора, яка видається згідно з навчальними успіхами. Умови стипендії змінюються кожного року, адже переглядають успішність усіх студентів. 

Усю актуальну інформацію студенти отримують на свій акаунт у віртуальному університеті. Для цього потрібно лише залогінитись.

Також при університеті працює Центр обслуговування студентів, де можна отримати усю необхідну інформацію та допомогу.

Чи відбудеться вступна кампанія у Польщі?

Вступна кампанія відбудеться обов’язково. Наразі університет активно працює над тим, аби студенти могли вступати до вузу у нормальному режимі. 

В Університеті Соціальної Психології вступ на деякі програми триває з початку січня.  Відкрита реєстрація на напрямки психологія та управління, тому подаватись можна вже зараз.  Це навчання відбуватиметься англійською мовою. 

З 15-го квітня у вузі планують відкрити реєстрацію на інші напрямки, як польською, так і англійською мовами. 

Ще минулого року у вузі почали працювати над розробкою системи, яка допоможе зареєструватись на вступ незалежно від того, де знаходиться людина.

«Перед тим, як почати вступну кампанію, ми дізнаємось, коли студенти з різних країн отримують свої атестати. І ми намагаємось будувати вступну кампанію, відштовхуючись від цієї інформації.

Ми розуміємо, що в Україні цього року можуть бути запізнення з отриманням атестатів. Ми приймаємо це до уваги. Найбільшою проблемою є те, що ситуація постійно розвивається і змінюється. Тобто, ті дані, які є актуальні зараз, можуть бути не актуальними через тиждень. Ми розробили декілька сценаріїв розвитку подій: від найоптимістичніших до критиних. І до всіх ми готуємось. Все залежить не тільки від того, як буде розвиватись ситуація як в Україні, так і в Польщі. На основі цих даних ми будемо приймати рішення про те, яким чином буде організовано процес навчання», розповів Олександр Захарчук.

Дистанційне навчання в Університеті Соціальної Психології відбувається у онлайн режимі.

За словами Олександра Захарчука, отримана інформація не відрізняється від тієї, яку вони отримували в аудиторії. Всі програми їм начитують згідно з вимогами.

«Все це робиться для того, щоб у певний момент студенти могли повернутись до аудиторій та продовжити звичайне навчання. Ми хочемо, аби всі отримали необхідні знання, за якими вони в університети і прийшли. Це для нас — головна мета. Адже в такі важкі часи людям потрібна освіта. Вони допоможе вирішувати питання, як будуть виникати або вже виникли. Якщо люди освіти не отримуватимуть, то і питання не вирішуватимуться», – зазначив Олександр Захарчук.

Для того, щоб дізнатися більше, заповніть, будь ласка, анкету абітурієнта.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію