Що потрібно знати про бюро кар’єри - Univer PL

Що потрібно знати про бюро кар’єри

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Що таке бюро кар’єри?

Бюро кар’єри — це відділ в європейських університетах, що займається направленням студентів на проходження практики або з пошуком роботи.

Він є майже у всіх польських вузах та надає усі свої послуги безкоштовно.

Бюро кар’єри має підписані договори із багатьма фірмами, установами, організаціями, тощо. Завдяки цьому студенти можуть офіційно практикуватись, а потім навіть знайти роботу.

Обов’язки бюро кар’єри

  • пошук місця, де студент проходитиме практику;
  • допомога із збором усіх необхідних документів;
  • консультація студентів;
  • проведення різних інформаційних заходів для студентів;
  • допомога із пошуком роботи;
  • допомога студенту під час перемовин із потенційними роботодавцями.

Бюро кар’єри і практика

Цей відділ допомагає студентам із пошуком місця, де можна пройти практику. Адже університети мають низку фірм-партнерів, тобто — потенційних працедавців для студентів.

Аби підготувати студента до проходження практики, бюро кар’єри допомагає йому зібрати усі необхідні документи,  заповнювати щоденник проходження практики, тощо.

Також з просвітницькою метою цей відділ часто організовує різні лекції, семінари, презентації або зустрічі із представниками різних фірм та організацій. Під час них студенти можуть не лише дізнатись багато корисної інформації та отримати потрібний досвід, але і познайомитись із роботодавцями.

Один з таких заходів – Targi Pracy (ярмарок вакансій). Під час нього студенти можуть отримати безкоштовну пораду, як правильно підготуватись до процесу рекрутації на роботу. Також є можливість проаналізувати своє резюме (CV) та пройти пробну співбесіду. Студентам допомагатимуть спеціалісти з відділів кадрів та консультанти з питань праці з воєводського управління праці.

Також бюро кар’єр допомагає тим студентам, які самостійно знайшли фірму, де хочуть практикуватись, і потрібно із нею домовитись.

Окрім безпосереднього пошуку практики, бюро кар’єр консультує студентів щодо того, як правильно презентувати себе роботодавцю, як складання резюме, проходити співбесіду, проводити перемовини із роботодавцями, тощо.

Чи отримують студенти гроші за проходження практики?

Зазвичай студенти мають неоплачувану практику. Працюючи у фірмі, вони отримують досвід, корисні знайомства та галочку у  резюме.

Однак, це все залежить від роботодавців. Деякі фірми платять студентам зарплату.  Про це все домовляються перед проходженням практики.

Бюро кар’єр і робота

Компанії, з якими співпрацює цей відділ, не лише беруть студентів до себе на практику і стажування, але і часто надсилають вузу вакансії та пропонують робочі місця. Тому іноді на сторінках Бюро кар’єр є закладка із пропозиціями щодо роботи.

Бюро кар’єр у свою чергу шукає серед студентів тих, хто найкраще підходить на запропоноване місце. 

Також часто студенту можуть запропонувати роботу після проходження практики, тому у його інтересах показати себе із найкращої сторони.

Для того, щоб отримати більше інформації, будь ласка, заповніть анкету абітурієнта.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію