Люблінська Політехніка: вступна кампанія, стипендії та онлайн навчання - Univer PL

Люблінська Політехніка: вступна кампанія, стипендії та онлайн навчання

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Працівник Центру східного партнерства у Люблінській Політехніці Антон Блажеєв розповів про особливості вступної кампанії, дистанційне навчання та знижки для українських студентів.

Що таке Люблінська Політехніка?

Університет заснували після Другої світової війни, як відповідь на потреби ринку праці. На той час в Східній Польщі не було технічного університету. І в 1953-му році заснували вуз, який називався Вечірня інженерна школа. А в 1977-му році навчальний заклад перейменували на Люблінську Політехніку.

Університет знаходиться в центрі міста. Всі кампуси, гуртожитки, спортивні центри та лабораторії розміщені на одній території.

Університет пропонує 21 напрямок. Також цього року додадуть ще три нових. Це — інженерія мультимедіа, інженерія та аналіз даних та інженерське застосування електротехніки в інформації. 

Наразі вуз має 6 факультетів, на яких навчається 8 тисяч студентів. Він займає 8-9 місце з 24 технічних вузів Польщі. Один з факультетів має оцінку 5+, три — просто 5, і два — 4. Це — єдиний університет в Східній Польщі, де всі оцінки позитивні. Завдяки цьому він має стабільну фінансову позицію, а також більшу дотацію від Міністерства. Адже це державний вуз. З допомогою фінансування навчальний заклад має змогу вдосконалювати свої лабораторії та навчальну базу. Також, починаючи з цього року, в університеті планують ремонтувати гуртожитки.

Основні напрямки навчання?

Популярними є напрямки будівництво, інформатика, будівництво та архітектура, фінанси та бухгалтерський облік, маркетинг, а також інженерія відновлювальних джерел енергії. 

На бакалавраті та магістратурі навчання відбувається лише польською мовою.

На англійській мові навчання є лише на магістратурі на напрямках інформатика, менеджмент, будівництво та архітектура.

Скільки коштує навчання?

Вартість навчання становить 2 тисячі євро за рік. Оплата здійснюється семестрально.

Що стосується англомовного навчання, то на інформатиці воно становить 1500 тисячі євро за семестр, а на всіх інших – 1000.

Стипендії та знижки на навчання для українців

Ректор Люблінської Політехніки організував знижки на навчання для всіх студентів-іноземців. Для прикладу, для спеціальності інформатика діє знижка 40% (студенти платять 600 євро за один семестр навчання). 

На всіх інших напрямках знижка становить 1000 євро за рік (студент платить 500 євро за один семестр навчання).

Люблінська Політехніка, як державний університет, пропонує три можливості навчатись безкоштовно: карта поляка, карта сталого побиту або сертифікат про знання польської мови на рівні C1.

Однак, іноземці мають ще одну можливість навчатися безкоштовно.

У вузі стартував конкурс «Варто бути найкращим», який мотивує студентів добре вчитись. Розпочався він цього року, і перші результати будуть відомі після двох навчальних семестрів. Якщо студент добре навчається протягом року і має середній бал більше 3,8 з 5, а також входить до числа найкращих студентів-іноземців на потоці, то наступні роки він може вчитись у вузі безкоштовно.

На англомовному навчанні знижок немає.

Як вступити до Люблінської Політехніки?

Для того, аби вступити до Люблінської Політехніки, не потрібно здавати вступних іспитів. 

Винятком є лише напрямок архітектура. Там потрібно здавати вступний іспит, який складається з двох частин: малюнок з уяви та з натури. За два екзамени можна набрати 500 пунктів. Студент-іноземець вступає, якщо набере 150.

За словами представника вузу, оцінка в атестаті не грає значної ролі. Якщо абітурієнт має середній бал більше восьми, то він може вступити на будь-який напрямок. При реєстрації вписують оцінки за три предмети: рідна та іноземна мови, а також один конкретний профільний предмет.

Антон Блажеєв каже, що головне — це бажання студента вчитись.

Також перед початком навчання університет пропонує обов’язковий місячний курс польської мови в кампусі університету. Його планують розпочати 2-го вересня. Ті, хто погано володіє мовою, але хоче вчитись в університеті, мають змогу пройти двомісячний курс вивчення польської мови. Але тоді студенту доведеться приїхати до Польщі у серпні.

Чи відбудеться вступна кампанія?

Вступна кампанія відбудеться.У вузі кажуть, що планують розпочати рекрутацію 20-го квітня. Але запевняють, що вона на 100% буде продовжена. Навіть якщо студенти з України отримають атестат у вересні, то при вступі вуз проситиме лише його копію та копію додатку до нього. Це допоможе абітурієнтам зекономити час та гроші. А вже протягом першого навчального року студент зможе донести апостиль з перекладом та все інше.

Дистанційне навчання

З 6-го до 15-го квітня у студентів будуть весняні канікули, як перерва на пасхальні свята. Але студентам радять перевіряти навчальну онлайн платформу, чи викладачі не залишили там завдання.

Протягом карантину студенти вчаться дистанційно та виконують завдання за допомогою онлайн платформи Moodle. Також відбуваються навчальні конференції за допомогою платформи Zoom. Тобто, навчальний процес триває. 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію