Академія Леона Козьмінського: вступна кампанія, стипендії та онлайн навчання - Univer PL
Академія Леона Козьмінського

Академія Леона Козьмінського: вступна кампанія, стипендії та онлайн навчання

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Керівниця відділу рекрутації англомовного навчання Академії Леона Козьмінського Дана Дуда та студентка цього ж вузу Валентина Ходас розповіли про особливості вступної кампанії, екзамени та стипендії.

Що таке Академія Леона Козьмінського?

Академія Леона Козьмінського — це бізнесовий вищий навчальний заклад, який знаходиться у Варшаві. Він  — єдиний у Центральній та Східній Європі, який має всі три найвищі освітні акредитації. Це підкреслює не лише якість освіти, а й робить диплом вуза признаним серед роботодавців.

Також навчальний заклад славиться інтернаціональним колективом, який ділиться міжнародним досвідом та знаннями.

Велику роль відіграють бізнес партнери вузу. Університет співпрацює з великою кількістю компаній як польських, так і міжнародних. Вони допомагають у створенні програм та діляться актуальними бізнес-навичками та трендами. Це дозволяє університету тримати руку на бізнесовому пульсі, додавати нові предмети або забирати не актуальні.

Студенти мають можливість спілкуватись із представниками компаній-партнерів та дізнаватись багато нової та корисної інформації.

Скільки коштує навчання?

Для програм, які викладаються польською мовою, навчання коштує набагато дешевше, чим англійською. На польських програмах сума складає приблизно 3 тисячі євро за рік, на англійських — біля 5,5.

Вибір програм, які викладають польською мовою є трохи більшим, чим англійською. Однак, є й унікальні англомовні. Для прикладу — аналіз даних (магістратура) або  менеджмент та штучний інтелект (бакалаврат). 

Також англомовне навчання дозволяє вчитись на програмі подвійних дипломів. Після закінчення вузу студенти отримають два дипломи: Академії Леона Козьмінського та університета-партнера.

Основні напрямки навчання?

Польська мова: менеджмент, фінанси, економіка, адміністрація, психологія в управлінні та право. Право викладається протягом 5-ти років та не ділиться на бакалаврат та магістратуру.

Англійська мова: менеджмент та штучний інтелект , фінанси та економіка (бакалаврат). А також аналіз даних, економіка, фінанси та менеджмент (магістратура). Також менеджмент має велику кількість спеціалізацій (маркетинг, стратегічний менеджмент, HR).

Стипендії та знижки на навчання для українців

При вступі до Академії Леона Козьмінського студенти не мають можливості навчатись безкоштовно. Однак, починаючи з цього року, вони можуть отримувати стипендію, яка покриє частину оплати за навчання. Таку стипендію може отримати будь-який іноземний студент. Основна умова — необхідно мати високі бали в шкільному атестаті (бакалаврат). Відбір відбувається згідно з рейтингом успішності.

Університет пропонує 100 стипендій для найкращих кандидатів, які вступають до нього.

Що стосується стипендій на магістратурі, то для польськомовного та англомовного навчання цього року запроваджують вступні іспити. Їх можна здати дистанційно. Якщо студент добре їх напише, то має змогу отримати стипендію. Сума —  приблизно 7,5 тисяч злотих на рік на англомовне навчання, і 5 — на польське.

Також для студентів, які провчились в університеті вже один семестр, є декілька можливостей отримати знижку на навчання. На неї впливає середній бал, який отримує студент під час першого семестру, успішна участь у спортивних змаганнях, або активна участь у житті університету.

Як вступити до Академії Леона Козьмінського?

Тим, хто вступає на бакалаврат, не потрібно здавати вступних екзаменів. Їм зараховують бали з атестату. Середній бал має бути від 9-ти та вище (з 12-ти). З трьох останніх предметів, які є в атестаті, тобто, так зване ЗНО.  Також за допомогою Skype інтерв’ю перевіряють рівень знання польської або англійської мови (потрібно мати B2). Або абітурієнт надає міжнародний сертифікат про рівень знання мови.

Що стосується магістратури, то люди, які вступають на англомовне навчання, здають дистанційно екзамени. Також враховується середній бал диплому, результати online тесту та необхідно надати міжнародний сертифікат про володіння мовою на рівні B2 та резюме англійською мовою.

Для польськомовної магістратури потрібно підтвердити знання мови за допомогою інтерв’ю.

Дистанційне навчання

В Академії Леона Козьмінського дистанційне навчання розпочалося відразу після оголошення карантину. На сайті навчального закладу можна знайти лекції не лише для студентів вузу, але й для абітурієнтів. З їх допомогою студенти на 100% виконують свій навчальний план.

Відвідування онлайн занять є обов’язковим для студентів, і викладачі за цим уважно слідкують.

Що робити, якщо українські абітурієнти отримають атестати пізніше?

Представники університету запевняють, що не тільки в Україні можуть бути проблеми із затримкою отримання атестатів. Тому вуз готовий приймати документи і в кінці вересня, якщо в цьому буде необхідність.

Також в університеті готові проводити онлайн-навчання, адже поки учні отримають атестати та відправлять документи, вже може бути середина жовтня. Тому для тих, хто не встигатиме, університет готовий проводити навчання дистанційно. Наразі чекають, коли в Україні та в Польщі відбудеться ЗНО.

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію